Muitinės pareigūnams įkliuvo baltarusis, vežęs ne tik rūkalų, bet ir pinigų kontrabandą

Muitinės pareigūnams įkliuvo Baltarusijos pilietis, bandęs į mūsų šalį nelegaliai įsivežti ne tik kontrabandines cigaretes, bet ir 40 tūkst. JAV dolerių.

Kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kontrabanda.<br>Muitinės departamento nuotr.
Kontrabanda.<br>Muitinės departamento nuotr.
Kontrabanda.<br>Muitinės departamento nuotr.
Kontrabanda.<br>Muitinės departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Muitinės departamentas,

2023-08-09 10:57

Kaip praneša Muitinės departamentas, iš Baltarusijos per Tverečiaus kelio postą į Lietuvą krovininiu automobiliu „Scania“ su puspriekabe atkeliavęs Baltarusijos pilietis nedeklaravo vežamų prekių. Kontrabandinių cigarečių buvo aptikta vairuotojo asmeninių daiktų krepšyje. Paaiškėjo, kad čia viso slėpti 46 pakeliai cigarečių „CHAPMAN“, „CAMEL COMPACT“ ir „ROTHMANS“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Atlikdami detalesnę vilkiko kabinos apžiūrą, muitininkai kompiuterio krepšyje rado du plastikinius neperšviečiamus paketus, kuriuose buvo 40 tūkst. JAV dolerių.

Nelegaliai gabenti pinigai sulaikyti, dėl šio grynųjų pinigų kontrabandos atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Lietuvos muitinė primena, kad kertant ES išorines sienas, privaloma deklaruoti grynaisiais pinigais vežamą didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą ar atitinkamą sumą kita valiuta. Tokiu atveju žmogus turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo. Muitinės pareigūnas gali reikalauti deklaruoti mažesnę nei 10 000 eurų gabenamų grynųjų pinigų sumą, jeigu įtaria, kad esama neteisėtos veiklos, susijusios su pinigų plovimu, teroristų finansavimu ar kitais teisės aktų pažeidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.