Klaipėdoje sulaikyta nepilnametė, neteisėtai rinkusi pinigus neva labdarai

Rugpjūčio 22 d. apie 13 val. 32 min. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Taikos pr., prekybos centre, apsauga sulaikė merginą, kuri galimai apgaudinėja žmones – renka aukas, kurios neva bus skirtos, kaip įtariama, neegzistuojančios, tam tikrą negalią turinčius vaikus Europoje vienijančios asociacijos nacionaliniam pagalbos centrui kurti.

Eurai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Klaipėdos apskrities VPK

2023-08-23 14:07, atnaujinta 2023-08-23 15:01

Įvykio aplinkybes tikslindami pareigūnai nustatė, kad 2008 m. gimusi nepilnametė, ne Lietuvos pilietė, uostamiesčio prekybos centre vykdė socialinio pobūdžio renginį – neva labdaros tikslu rinko lėšas, neturėdama tokiam renginiui organizuoti būtino savivaldybės leidimo. Mergina yra nepilnametė, todėl pareigūnai administracinio nusižengimo protokolą dėl susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimo surašė jos 1989 m. gimusiai motinai – Rumunijos pilietei.

Moteriai gresia bauda nuo 30 iki 150 eurų.

Pastaruoju metu policijos pareigūnai gauna ir daugiau pranešimų apie įvairiose uostamiesčio vietose esą aukas renkančius asmenis, taip pat ir nepilnamečius. Todėl žmones ragina būti itin budriais – nepasiduoti emocijoms ir įsitikinti, kad pinigai renkami tikrai kilniam tikslui.

Kilus įtarimų, kad labdaros rinkimas gali būti sukčių pinklės – nedelsiant pranešti policijai telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.