Pasienyje du vyrai iš Baltarusijos nupjovė stulpus su vaizdo stebėjimo kameromis

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, Varėnos rajone, antradienį iš Baltarusijos pusės atėję žmonės nupjovė du stulpus su vaizdo stebėjimo kameromis.

Vaizdo kameros Baltarusijos pasienyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vaizdo kameros Baltarusijos pasienyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 10:37 AM, atnaujinta Aug 23, 2023, 11:15 AM

Apie tai pirmasis paskelbė naujienų portalas „Delfi“.

Kaip Eltai pasakojo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis, du stulpai su stebėjimo kameromis nupjauti ties Čepkelių raistu, tai yra toje pasienio vietoje, kurioje dėl gamtinių sąlygų nėra įrengtas fizinis barjeras.

„Iš Baltarusijos pusės atėję du asmenys nupjovė du stulpus su vaizdo kameromis. (...) nedėvėjo pareigūnų uniformų. Buvo pažeisti kabeliai, ant žemės su stulpais nukritusios kameros, pirminiais duomenimis, nesugadintos. Stulpus nupjovę (...) pasišalino“, – kalbėjo G. Mišutis.

Anot VSAT atstovo, dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Pasak G.Mišučio, šiuo metu vykdomi sugadintų stulpų atstatymo darbai, kol kas tiksliai neįvardijama, kokio dydžio žala padaryta, nupjovus stulpus, pažeidus kabelį.

VSAT atstovas teigė, kad toks atvejis, kai bandoma apgadinti sienos su Baltarusija stebėjimo sistemos dalį, šiemet fiksuojamas trečias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.