Kvapą gniaužiančios nakties gaudynės kelyje Birštonas-Trakai: sudaužyti net keli policijos automobiliai Bėglys nepaisė net perspėjimo, kad bus šaudoma

Net keli policijos automobiliai buvo sudaužyti naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį per nestojusio visureigio gaudynes tarp Birštono ir Trakų. Automobilis sustojo ir vairuotojas buvo sulaikytas tik po to, kai taranavęs eilinį policijos automobilį visureigis nuskriejo nuo kelio ir įstrigo laukuose.

 Gaudynių momentas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Gaudynių momentas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 10:47 AM, atnaujinta Aug 24, 2023, 4:43 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Vilniaus policijoje, pranešimas iš Alytaus apskrities VPK apie nestojusį automobilį buvo gautas apie 1 val. 15 min. Alytaus apskrities policijos patruliams nepavykus sustabdyti automobilio „Nissan X-Trail“, šie jį nusivijo keliu Birštonas-Trakai ir paprašė kolegų iš Vilniaus apskrities policijos pagalbos.

Pasak Alytaus apskrities VPK atstovų, gaudynės prasidėjo patruliams kiek po 1 val. kelkraštyje pastebėjus stovintį visureigį „Nissan X-Trail“. Pareigūnams sustojus ir vienam policininkui išlipus, kad galėtų patikrinti vairuotojo dokumentus, visureigis staiga pajudėjo ir didindamas greitį nuvažiavo Vilniaus link.

Alytiškiai bėglį nusivijo, apie nestojusį automobilį buvo pranešta policijos budėtojams, šie apie vykstančias gaudynes informavo Vilniaus apskrities policiją.

Vilniaus apskrities policijos patruliai bėglį pabandė stabdyti jau Trakų rajono ribose, tačiau šis ir vėl nepakluso ir nulėkė toliau. Į visureigio gaudynes tuomet leidosi jau jungtinės Vilniaus ir Alytaus apskričių pareigūnų pajėgos, jį gainiojosi net keli ekipažai.

„Nissan X-Trail“ lėkė keliu nepaisydamas nieko. Jis kelis kartus taranavo policijos automobilius, skriejo per saugos saleles laužydamas ženklus ir kitą kelio infrastruktūrą. Pareigūnai per garsiakalbius bėglį perspėjo, kad bus panaudotas šaunamasis ginklas, tačiau tai bėgliui įspūdžio nepadarė.

Sprukdamas keliu A16 ties Markutiškių kaimu bėglys taranavo eilinį policijos automobilį, tačiau šioje vietoje prarado savo transporto priemonės kontrolę, nuskriejo nuo kelio ir įstrigo laukuose.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 1996 m. gimęs Birštono gyventojas. Kad jis būtų buvęs girtas, duomenų kol kas nėra. 

Žmonės per gaudynes nenukentėjo, bet bet buvo sudaužyti net keli policijos automobiliai.

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad po incidento pradėta administracinė teisena už Kelių eismo taisyklių pažeidimus (pavojingą ir chuliganišką vairavimą, eismo įvykį, kurio metu metu buvo apgadinti tarnybiniai automobiliai, vairavimą galimai apsvaigus nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų ir kt.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.