Rusijos agresiją prieš Ukrainą palaikiusį panevėžietį prokuratūrą nusprendė atleisti nuo atsakomybės

Teismas patvirtino Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro nutarimą atleisti panevėžietį P.M. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Pripažinusiam kaltę dėl socialiniame tinkle skelbtų prorusiškų ir prosovietinių, kitas tautas žeminančių ir niekinančių komentarų 63 metų vyrui teks sumokėti įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Kompiuteris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kompiuteris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 24, 2023, 11:22 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 metų liepos-2022 metų lapkričio mėnesiais P.M. viename socialiniame tinkle, savo paskyroje viešai skelbė įrašus, kuriuose pritarė Rusijos Federacijos karinei invazijai Ukrainoje, niekino ir tyčiojosi iš ukrainiečių, kaip tautinės grupės, tokiu būdu propaguodamas priešiškumą bei smurtinių veiksmų prieš tautinių pažiūrų ukrainiečius idėją.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad tokiais savo veiksmais P.M. padarė nusikalstamas veikas pagal Baudžiamojo kodekso 170–2 str. („Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas“) ir 170 str. („Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę“).

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Gražvydas Kazlauskas, įvertinęs, kad įtariamasis savo kaltę pripažino ir nebuvo anksčiau teistas, priėmė nutarimą P.M. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vienerių metų laikotarpiui. Jam taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 500 eurų dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą

Jeigu P.M. laidavimo metu padarys naują tyčinį nusikaltimą, ankstesnis sprendimas atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo už visas padarytas nusikalstamas veikas.

Šį prokuratūros nutarimą savo nutartimi patvirtino ir Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.