Gruzinas pasieniečiams bruko suklastotas graikiškas teises

Pastaruoju metu su netikrais vairuotojo pažymėjimais į mūsų šalį plūsta Lietuvos pasieniečių patirties neįvertinantys keliautojai iš kitų kraštų.

 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.<br> VSAT nuotr.
 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.<br> VSAT nuotr.
 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.
 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.
 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.
 Gruzinas turėjo vairuotojo pažymėjimo klastotę.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-08-25 10:47

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė automobiliu „Škoda Octavia“ vykusį Sakartvelo pilietį. Užsienietis pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki 4 metų.

Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.), kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė Lenkijos link važiavusį automobilį „Škoda Octavia“. Prie automobilio vokiškais registracijos numeriai vairo sėdėjo 45-erių Sakartvelo pilietis, turintis leidimą gyventi Slovakijoje. Jis kontrolės metu VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus. Tačiau pasieniečiams abejonių sukėlė jo vardu neva Graikijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas.

Atidžiai jį ištyrinėjusiems Kalvarijos užkardos pasieniečiams kilo įtarimas, kad dokumentas greičiausiai padirbtas: UV apsauga ir mikrotekstas imituoti, nėra lazerinio graviravimo, bet užtat yra rašybos klaidų. Preliminarus tyrimas VSAT pareigūnams leido padaryti išvadą, kad jo vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė.

Pasieniečiai kartvelą 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę. Škodą perdavė kartu vykusiam vairuotojo draugui, kurio dokumentai buvo tvarkingi ir abejonių nekėlė.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Penktadienį Marijampolės apylinkės teismas priims sprendimą dėl kardomosios priemonės Sakartvelo piliečiui skyrimo.

Tai jau antrasis „graikas“, kurį per porą dienų demaskavo Lietuvos pasieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.