Šalčininkų istorijos: jis niekada nerakino savo BMW, tad vieną dieną automobilį pavogė girtas praeivis

Birželio 28 d. Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų teisėjas, išnagrinėjęs pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, už automobilio BMW vagystę skyrė bausmę vietos gyventojui. 

 BMW.<br> Šalčininkų r. PK nuotr.
 BMW.<br> Šalčininkų r. PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-01 15:06

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Šalčininkų rajono policijos komisariatas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo bylos medžiaga, teisėjas nustatė, kad 2023 m. gegužės 18 d. kaltinamasis (gim. 1993 m.), būdamas girtas  (2,38 prom.), iš automobilių stovėjimo aikštelės, Šalčininkuose, Pramonės g., turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, pagrobė automobilį BMW X3, kuris buvo neužrakintas ir net su rakteliais užvedimo spynelėje.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai, todėl teismas už šių nusikalstamų veikų padarymą jam skyrė 40 parų arešto bausmę, draudimą ketverius metus naudotis teise vairuoti transporto priemones bei valstybės naudai išieškoti 4 400 eurų (konfiskuotino automobilio vertę atitinkanti pinigų suma).

„Išsiaiškinus visas šios nusikalstamos veikos aplinkybes, labiausiai stebina žmonių naivumas, kad nesugeba imtis elementariausių atsargumo priemonių – išimti raktelio iš užvedimo spynos bei užrakinti automobilį. Kaip paaiškino nukentėjusysis, jis visada palieka raktus, nerakina automobilio, kadangi niekada nejautė tam poreikio.

Kaip rodo praktika, šalčininkiečiai per daug pasitiki likimo dėsniu ir nuolatinius policijos pareigūnų perspėjimus, patarimus dėl savo turto apsaugos ignoruoja. Todėl dar kartą prašome imtis bent elementarių savo turto apsaugos priemonių“, – socialiniame tinkle rašė Šalčininkų rajono policijos komisariatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.