Kraupus atsainumas: pro daugiabučio langą iškritus vyrui, kompanija toliau tęsė vakarėlį jo bute

Vilniuje, Viršuliškių rajone, rastas per šešto aukšto langą iškritęs vyras, o jo bute – daug jaunesnių asmenų kompanija, kuri policijai net nesiteikė pranešti apie nelaimę. Kas įvyko 32 metų vyro namuose, aiškinasi policija.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2023, 12:46 PM

„Iš šešto aukšto buto išmetė moterį, galimai ji negyva“, – tokio pirminio skambučio antradienio naktį sulaukė Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojai.

Kol su skambinusia kaimyne buvo aiškinamasi, kokiu adresu siųsti specialiąsias tarnybas ir ką ji tiksliai mato pro savo buto langą, BPC nuaidėjo dar vienas skambutis.

Skambino kita kaimynė, kuri pranešė, kad apie 1 val. 20 min. pabudusi nuo didžiulio triukšmo gatvėje. „Tarsi kas sunkaus būtų nukritęs“, – aiškino moteris.

Pažvelgusi pro langą apačioje tamsoje ji išvydo gulintį ir nejudantį žmogaus kūną. „Pamačiau, pranešu jums“, – kalbėjo skambinusioji.

Nurodytu adresu į Viršuliškių gatvę iškart buvo išsiųsti greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnų ekipažas.

Atvykus medikams paaiškėjo, kad per langą iškrito ne moteris, kaip BPC sakė skambinusi kaimynė, o vyras. Jis, nors ir sužalotas, vis dar buvo gyvas, todėl medikai jį skubiai išvežė į ligoninę, o policijos pareigūnai nusprendė užsukti į butą, per kurio langą iškrito ar buvo išstumtas nelaimėlis, ir pabandyti išsiaiškinti, kaip žmogus atsidūrė lauke.

Čia jų laukė staigmena. Nors po įvykio buvo praėjęs jau pusvalandis, bute, tarytum nieko nebūtų įvykę, toliau linksminosi trijų jaunų žmonių kompanija – dvi 18 ir 21 metų merginos ir 19-metis jaunuolis.

Jie policijai nesugebėjo paaiškinti, nei ką veikia bute, nei kodėl nepaskambino pareigūnams, kai jų vyresnis draugas iškrito per langą ir galėjo žūti.

Visą kompaniją pareigūnai nusprendė nuvežti į areštinę ir vėliau apklausti.

Areštinėje patikrinus girtumą paaiškėjo, kad tik aštuoniolikametė yra blaivi.

Jos vyresnei draugei ir devyniolikamečiam jaunuoliui nustatytas lengvas girtumas. Pirmoji į alkoholio matuoklį pripūtė 1,16, antrasis – 0,8 promilės.

Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jeigu paaiškėtų, kad trijulė tikrai išmetė ar išstūmė vyrą per langą, jiems gali grėsti areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.