Lenkijos policija sulaikė Vokietijoje pavogtą ir į Lietuvą vairuotą prabangų „Audi SQ8“

Suvalkų (Lenkija) policijos pareigūnai sulaikė Vokietijoje vogtą prabangų automobilį „Audi SQ8“, kuris turėjo būti nugabentas į Vilnių. Automobiliu važiavusi baltarusių porelė uždaryta į areštinę.

 Į Lietuvą vairuotojas vogtas automobilis.<br> Lenkijos policijos/policja.pl nuotr.
 Į Lietuvą vairuotojas vogtas automobilis.<br> Lenkijos policijos/policja.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 1:30 PM

Lenkijos policija praneša, kad sulaikyto automobilio vertė siekia 400 tūkst. zlotų (apie 89 500 eurų). Juo važiavę baltarusiai įkliuvo dėl greičio viršijimo. Dabar jiems jau pareikšti įtarimai ir gresia nelaisvė iki 5 metų.

Automobilis sulaikytas neseniai atidaryto greitkelio nr. S-61 atkarpojem vedančioje į Lietuvą. Policijos automobilio radaras užfiksavo, kad „Audi SQ8“ su vokiškais numeriais į Lietuvą skriejo 170 km/val. greičiu.

Automobilį sustabdžius, vairuotojas iš karto prisipažino, kad važiavo per greitai ir be jokių ginčų iš karto apmokėjo baudą. Tačiau pareigūnai automobilio nepaleido. Buvo nustatyta, kad jis ieškomas Vokietijoje kaip vogtas.

Automobilį vairavęs 35 metų baltarusis dėjo labai nustebęs. Jis tvirtino, kad automobilį išsinuomavo Varšuvoje ir turėjo jį palikti Vilniuje.

Pareigūnai vairuotoją ir kartu važiavusią 33 metų keleivę sulaikė. Jiems pareikšti įtariamai dėl vogtų daiktų įsigijimo. Už tai pagal Lenkijos įstatymus gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste