Naujos suktybės pagalba sukčiai ištuštino telšiškės banko sąskaitą

Ant naujo sukčių triuko užkibusi 64 metų telšiškė neteko banko sąskaitoje laikytų pinigų.

 Giminaičiais apsimetę sukčiai su pasirinkta auka bendravo susirašinėdami - tam jie pasinaudojo  internetine pokalbių programa. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Giminaičiais apsimetę sukčiai su pasirinkta auka bendravo susirašinėdami - tam jie pasinaudojo  internetine pokalbių programa. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 11:50 AM

Moters sąskaitą sukčiai ištuštino apsimetę jos giminaičiais ir išvilioję elektroninės bankininkystės duomenis. Tai aferistai padarė su telšiške bendraudami susirašinėjimų programa „Messenger“.

Pirmadienį į policiją kreipusis telšiškė pasiguodė, kad išvakarėse buvo apgauta jos pussesere prisistačiusių asmenų.

Moteris paaiškino per „Messenger“ programėlę gavusi savo pusseserės žinutę. Giminaitė pasigyrė neseniai loterijoje laimėjusi pinigų ir pasiūlė telšiškei taip pat sudalyvauti šioje loterijoje.

Apsišaukėlė paaiškino, kad dalyvavimas loterijoje nieko nekainuoja ir sakė pati užregistruosianti giminaitę į šį žaidimą.

Po kurio laiko telšiškė gavo „pusseserės“ žinutę, kad šioje loterijoje taip pat laimėjo 500 eurų.

Su laimėjimu giminaitę pasveikinusi „pusseserė“ paprašė nurodyti elektroninės bankininkystės duomenis, kad laimėtus pinigus būtų galima pervesti į banko sąskaitą.

Telšiškė padarė, kas buvo prašoma, ir programos SMART-ID pagalba įvedė savo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Po kurio laiko moteris gavo SMS žinutę iš banko. Joje buvo rašoma, kad iš banko sąskaitos yra nuskaičiuota tūkstantis eurų.

Kol nustebusi telšiškė dvejojo, ji gavo dar vieną SMS žinutę ir banko. Buvo rašoma, kad per kitą operaciją iš sąskaitos nuskaičiuoti dar 4 tūkstančiai 646 eurai.

Supratusi, kad tapo sukčių auka, moteris kreipėsi į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo elektroninės mokėjimo priemonės duomenimis.

Pareigūnai aiškinasi, kaip sukčiams pavyko apsimesti telšiškės giminaičiais.

Tai buvo galima padaryti arba sukūrus netikrą telšiškės pusseserės profilį feisbuke, arba įsilaužus į tikrą profilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.