Teismui perduota byla dėl galimo bendrovės „Pasvalio vandenys“ direktoriaus kyšininkavimo

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl UAB „Pasvalio vandenys“ direktoriaus Algimanto Mataičio galimo kyšininkavimo. Kaltinimai dėl papirkimo šioje byloje pateikti vienai Pasvalio bendrovei ir jos vadovui E.Z.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Sep 5, 2023, 11:36 AM

STT pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad verslininkas E.Z. galimai susitarė su valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu – UAB „Pasvalio vandenys“ direktoriumi A.Mataičiu, dėl kyšio davimo ir paėmimo.

Įtariama, kad verslininkas E.Z., siekdamas palankumo ir išimtinės padėties dalyvaujant UAB „Pasvalio vandenys“ organizuojamuose ir vykdomuose viešuose pirkimuose, galimai davė kyšį – ne mažiau 50 kvadratinių metrų betono trinkelių ir jų paklojimo darbus. Trinkelės buvo paklotos A.Mataičio artimiesiems priklausančioje sodyboje Panevėžio rajone.

Baudžiamasis kodeksas dėl papirkimo numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų. Už kyšininkavimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.