Lietuvoje ieškotas, Vokietijoje „pasižymėjęs“ kaišiadorietis sučiuptas oro uoste

Pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė Kaišiadorių rajono gyventoją, kurį vokiečiai deportavo už padarytą nusikaltimą. Tačiau dar prieš tai jaunas vyras spėjo prisidirbti ir Lietuvoje. Jo ieškota beveik tris mėnesius.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-09-07 14:20

Trečiadienį po pietų Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Frankfurto atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Iš Vokietijos jis buvo išsiųstas už ten padarytą nusikaltimą. Dokumentus tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nebaigtų reikalų su teisėsauga 28-erių kaišiadorietis turi ir Lietuvoje. Nuo birželio vidurio jauno vyro ieško sostinės policija, įtarianti jį padarius nusikaltimą.

Pasieniečiai vokiečių atsikratytą vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną kaišiadorietis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Kai kurie gimtinėje prisidirbę Lietuvos piliečiai tikisi pasislėpti užsienyje. Bet ir ten retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį.

Šiemet per daugiau kaip 8 mėn. VSAT pareigūnai jau sulaikė 811 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžioji jų dalis, 640, pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.