Kauno pareigūnai demaskavo kelių parduotuvių kasininkes pergudravusį vyrą

Kauno apskrities VPK pareigūnai išaiškino nusikaltimą, kurio metu vyras grynuosius pinigus mėgdavo „išsikeisti“ ne valiutų keityklose, o prekybos centrų parduotuvėse. Įtariama, kad apgaulės būdu vyras pasisavino kelis šimtus eurų.

Kauno pareigūnai demaskavo kelių parduotuvių kasininkes pergudravusį vyrą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Kauno pareigūnai demaskavo kelių parduotuvių kasininkes pergudravusį vyrą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Sep 12, 2023, 3:44 PM

Kaip praneša Kauno apskrities VPK, laikotarpiu nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio į Lietuvą atvykęs užsienio tautybės pilietis (gim. 1963 m.) galimai sukčiavo, kuomet užėjęs į parduotuves esančias Kaune, Kovo 11-osios g. ir Islandijos pl., paprašydavo kasininkių pakeisti grynuosius pinigus iš smulkių kupiūrų į stambesnes kupiūras.

Pardavėjos perskaičiuodamos pinigus dažniausiai pasigesdavo nedidelės pinigų sumos, kurią vyras, joms matant, netrukus pridėdavo prie pinigų krūvelės. Tačiau tą akimirką, kai trūkstami pinigai atrodydavo, jog yra pridedami, vyro rankų miklumu galimai būdavo nuimama didesnė pinigų suma.

Tikėtina, kad parduotuvės darbuotojos tik darbo pabaigoje pastebėdavo grynųjų pinigų trūkumą kasoje. Padaryta turtinė žala siekia 410 eurų. Pareigūnai, peržiūrėję vaizdo įrašus, nustatė vyrą, kuris galimai įvykdė šias nusikalstamas veikas.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 4 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.