Meilės šventė Joniškio restorane virto smurto protrūkiu: grumtynės vyko ir tualete

Šv. Valentino dienai skirtas renginys Joniškio restorane prasidėjo šampanu ir Astos Pilypaitės koncertu, o baigėsi muštynėmis, per kurias nukentėjo dvi šioje šventėje dalyvavusios moterys.

Valentino dienos šventė Joniškio restorane baigėsi muštynėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valentino dienos šventė Joniškio restorane baigėsi muštynėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valentino dienos šventė Joniškio restorane baigėsi muštynėmis.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Valentino dienos šventė Joniškio restorane baigėsi muštynėmis.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 12:46 PM

Abi jas apkūlė taip pat restorane Meilės dieną minėjęs šiaulietis 40 metų Vidas Matutis.

Pasišvaistymas kumščiais anksčiau neteistam vyrui baigėsi liūdnai – jis buvo apkaltintas viešosios tvarkos pažeidimu ir turėjo sėsti į teisimųjų suolą.

Bylą išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Vijoleta Kurtkienė V.Matutį pripažino kaltu ir skyrė jam vienerių metų laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistasis taip pat privalės devynis mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dalyvauti elgesio pataisos programoje ir į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą įmokėti dviejų tūkstančių eurų įmoką.

Policija gavo kelis pranešimus

Paminėti Šv. Valentino dienos į Joniškio restoraną vasario 15 dieną susirinko per pusšimtis žmonių.

Atvykusiųjų laukė šventinė programa ir Astos Pilypaitės koncertas.

Neramumai restorane kilo vidurnaktį. Iš pradžių policija gavo pranešimą, kad neblaivi moteris trenkė į galvą vyrui ir pabėgo.

Atvykę patruliai į policiją skambinusio vyro neberado. Susisiekus telefonu, pranešėjas pareiškė, kad jokių pretenzijų nebeturi.

Netrukus policija gavo moters pranešimą, kad restorane ją ir jos draugę užpuolė bei sumušė girtas vyras. Moteris sakė bijanti išeiti iš restorano, nes mušeika grasino susidoroti.

Vėl atvykę patruliai skambinusiai moteriai R.Ž. nustatė 1,36 promilių girtumą. Kitai sumuštai moteriai L.V. buvo nustatytas 2,49 promilių girtumas.

Moterys nurodė, kad jas užpuolė prie kito staliuko sėdėjęs vyras. Šį staliuką buvo rezervavęs V.Matutis.

Dėl savo poelgio atsiprašė

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras prisipažino sumušęs abi moteris. Jis sakė, kad per šventę jis apsižodžiavo su L.V., kuri jam pirmoji trenkė.

Po smūgio V.Matutis sakė nesusilaikęs ir atsakęs tuo pačiu. Kliuvo ne tik su R.Matučiu susipykusiai L.V., bet ir ją užstoti bandžiusiai R.Ž.

Kadangi vyras buvo girtas, tai negalėjo prisiminti, kiek smūgių jis moterims sudavė.

Dėl savo poelgio gailėjęsis V.Matutis teisme sakė, kad būdamas blaivus, taip nebūtų pasielgęs. Vyras sakė tuo metu turėjęs psichologinių problemų ir dėl santuokos nutraukimo.

Teisme V.Matutis abiejų nukentėjusiųjų atsiprašė ir su jomis susitaikė.

Grumtynės vyko ir tualete

Nukentėjusioji R.Ž. sakė, kad bandė apginti užpultą draugę, o vedant ją į šalį, pajuto smūgį į nugarą.

Moterys įbėgo į tualetą ir užrėmė duris, bet mušeikai pavyko įsiveržti. Jis, pasak R.Ž., vėl puolė mušti draugę, o vienas smūgis kliuvo ir jai.

Mušeika nenurimo ir tada, kai užpultoms moterims pavyko jį išstumti iš tualeto. Vyras grasino susidoroti, todėl moterys nusprendė kviesti policiją.

R.Ž. sakė buvusi šokiruota dėl tokio vyro elgesio.

Buvo aplieta vandeniu

Kita nukentėjusioji L.V. sakė, kad prie gretimo staliuko su moterimi sėdėjęs V.Matutis elgėsi iššaukiančiai, „šokdino“ padavėjus, liepė degtinę ir šampaną atnešti ledo kibirėlyje, nors gėrimai ir taip buvo pakankamai šalti.

Po to L.V. sakė pamačiusi, kaip iš matymo pažįstama moteris konfliktuoja su V.Matučiu. L.V. sakė priėjusi prie V.Matučio ir pastūmusi jį į šalį.

Tai padariusi L.V. grįžo prie savo staliuko, tačiau prie jos pristojo V.Matutis norėdamas kažką pasiaiškinti, bet garsiai grojo muzika ir ji negirdėjo, ką vyras sakė.

Konfliktas vėl įsiplieskė, kai V.Matučio draugijoje buvusios moterys nuo savo staliuko paėmė kibirėlį vandens ir šliūkštelėjo ant L.V.

Vandeniu aplieta moteris sakė supykusi ir neneigė galėjusi pastumti prie jos pristojusį V.Matutį.

Piktinosi, kad yra filmuojamos

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad konfliktas tarp skirtingų kompanijų kilo dėl to, kad V.Matučio draugijoje buvusios moterys filmavo renginį mobiliaisiais telefonais, o kitoms moterims pasirodė, kad yra filmuojama ne tai, kas vyksta scenoje, o ką prie savo staliuko daro jos.

Viena įvykio liudininkė sakė, kad su draugais taip pat linksminosi restorane, o jai likus vienai, prie staliuko priėjo V.Mautis ir pareiškė norįs kartu su ja nusifotografuoti.

Moteris atkirto, kad ji yra ištekėjusi ir nusisuko, tačiau įkyrus vyras vis tiek norėjo ją nufotografuoti.

Moteriai toks nepažįstamo vyro elgesys nepatiko. Salėje sutikusi iš matymo pažįstamą L.V. ši moteris kartu nuėjo prie V.Matučio staliuko paprašyti, kad jo kompanija baigtų filmuoti aplinkinius žmones.

Pasak liudininkės, besikalbant pribėgęs V.Matutis ėmė jas stumdyti. Po to liudininkė sakė sužinojusi, kad tas pats vyras sumušė L.V. ir jos draugę.

Sutrikdė visuomenės rimtį

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad viešoje vietoje sumušdamas dvi moteris V.Matutis „tokiais įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkai, aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką“.

Šis Šiaulių miesto apylinkės teismo nuosprendis dar gali būti apskųstas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?