Girtą ir agresyvų keliautoją Kauno oro uoste pasieniečiai tramdė antrankiais bei elektrošoku

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė lietuvį, atskridusį iš Jungtinės Karalystės. Vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio, elgėsi chuliganiškai, priešinosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams, todėl šiems teko panaudoti jėgą bei specialiąsias priemones.

Kauno oro uostas.<br>VSAT nuotr.
Kauno oro uostas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Sep 13, 2023, 1:00 PM

Kaip praneša VSAT, pirmadienį po pietų Kauno oro uoste pasieniečiai tikrino iš Londono atvykusių keleivių dokumentus. Netikėtai vienas keleivių pradėjo koneveikti dokumentų patikroje dirbusį pareigūną, trukdė jam.

Paprašytas liautis ir išeiti iš patikros vietos, vyras, būdamas keleivių atvykimo salėje, rusiškai keikėsi, skeryčiojosi ir elgėsi neadekvačiai. Paprašytas nurimti, 36-erių nuolatinės gyvenamosios vietos nedeklaravęs lietuvis dar garsiau pradėjo reikšti nepasitenkinimą. Stumdydamasis jis atsisakė eiti į tarnybines pasieniečių patalpas, grasino VSAT pareigūnams fiziškai susidoroti, žadėjo „sudaužyti kaip obuolius“.

Besiskeryčiojantį chuliganą VSAT pareigūnai darsyk įspėjo žodžiu, tačiau tai jo nepaveikė. Pasieniečiams teko su įžūliu keleiviu susigrumti. Mėginant uždėti jam antrankius, savo „šaunumą“ demonstruodamas triukšmadarys spyrė VSAT pareigūnui į galvą. Ir toliau raginimų nurimti nepaisiusį vyrą pasieniečiai sutramdė panaudoję elektrošoką ir atvesdinę į tarnybines patalpas.

Po keturių valandų chuliganas buvo perduotas policijos pareigūnams, kurie nuspręs, kokią baudą jam skirti. Sulaikytajam nustatytas 1,34 prom. girtumas.

Vos prieš keletą dienų Kauno oro uoste pasieniečiai uždėjo antrankius taip pat reisu iš Londono grįžusiam bei chuliganiškai besielgusiam rumunui, turinčiam leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vargo su juo turėjo ir lėktuvo įgula, ir pasieniečiai, sutramdę neblaivų (1,15 prom.) siautėjusį 38-erių vyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.