Jauna tauragiškė prisivirė košės: „Facebook“ necenzūriniais žodžiais pažemino pareigūnę

Policijos pareigūnai dirbdami savo darbą ir atlikdami pareigą, sulaukia ne tik šiltų padėkos žodžių. Deja, vis dar pasitaiko drąsuolių nevengiančių įžeisti pareigūnus.

Už pareigūnų žeminimą socialiniuose tinkluose gresia baudos.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Už pareigūnų žeminimą socialiniuose tinkluose gresia baudos.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
„Facebook“.<br>123rf iliustracinė nuotr.
„Facebook“.<br>123rf iliustracinė nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Sep 13, 2023, 5:02 PM

Kaip praneša Tauragės apskrities VPK, rugsėjo 2 d. socialinio tinklo „Facebook“ viešoje grupėje buvo patalpintas tekstas su necenzūriniais žodžiais žeminantis policijos pareigūnę.

Iškalbinga 18-metė, Tauragės miesto gyventoja, savo veiksmais įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas). Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Kadangi minėta socialinių tinklų lankytoja pažeidimą padarė pirmą kartą, pritaikius administracinį nurodymą jai paskirta bauda – 45 eurai.

Socialiniai tinklapiai yra vieša erdvė, kurią mato visi žmonės ir už padarytus nusižengimus kitų asmenų atžvilgiu reikia atsakyti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Tauragės apskrities VPK informuoja, kad Imuniteto valdybos pareigūnai imsis visų priemonių apginti ir apsaugoti kiekvieno pareigūno garbę ir orumą.

Pareigūnai primena, jog prieš skelbdami informaciją, kuri gali turėti įtakos kitiems, pagalvokite apie galimas pasekmes sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.