Elektromobilių įkrovimo aikštelėje – įniršio protrūkis ir keiksmų tirada: patyrė 400 eurų žalą

Elektromobilių propaguotojai linkę liaupsinti šių automobilių taupumą bei ekologiškumą, tačiau linkę nutylėti problemas, kurių atsiranda prireikus įkrauti elektromobilių akumuliatorius.

Elektromobilių įkrovimo stotelėje kilęs konfliktas tapo teisminio nagrinėjimo objektu. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Elektromobilių įkrovimo stotelėje kilęs konfliktas tapo teisminio nagrinėjimo objektu. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 7:39 PM

Nors elektromobilių dar nėra daug, tačiau konkurencija dėl vietos įkrovimo aikštelėse darosi vis didesnė. Čia patirtos nuoskaudos neretai išsilieja ne tik keiksmažodžių tiradomis.

Šiaulių apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje vienos Šiaulių įmonės direktorius yra kaltinamas svetimo turto sugadinimu.

Patyrė 400 eurų žalą

Baudžiamojon atsakomybėn šis 57 metų įmonės vadovas buvo patrauktas pernai liepos 7 dieną, kai į policiją dėl sugadinto jos automobilio „Tesla S“ įkrovimo lizdo kreipėsi 37 metų šiaulietė.

Pareiškimą policijai parašiusi moteris nurodė, kad tądien Šiauliuose, Tilžės gatvėje, prie prekybos centro „Lidl“ esančioje elektromobilių aikštelėje nepažįstamas asmuo, traukdamas automobilio įkrovimo laidą, sugadino jos elektromobilio „Tesla S“ įkrovimo lizdą.

Nukentėjusioji pareiškė dėl to patyrusi 400 eurų žalą.

Sulaukė pretenzijų iš kito vairuotojo

Pareigūnų apklausta pareiškėja sakė, kad tądien, atvykusi į prekybos centrą „Lidl“, ji tuo pačiu nusprendė ir pakrauti automobilio akumuliatorius.

Kadangi abi įkrovimo stotelės buvo užimtos, moteris paliko automobilį šalia ir nuėjo apsipirkti.

Išėjusi iš parduotuvės moteris pamatė, kad vieno elektromobilio vairuotojas jau ruošiasi išvažiuoti iš aikštelės, todėl pastatė čia savo automobilį ir paruošė jį akumuliatorių įkrovimui.

Tuo metu prie greta įkrovimo aikštelės palikto elektromobilio „Nissan e-NV 200“ paspirtuku privažiavo nepažįstamas vyras ir, pamatęs, kad jo automobilis nekraunamas, ėmė reikšti pretenzijas.

Pasak pareiškėjos, šis vyras galbūt pagalvojo, kad ji atjungė pakrovimo laidus nuo jo automobilio, tačiau tvirtino to nedariusi, o anksčiau čia savo elektromobilius krovęsi vairuotojai jai sakė, kad šis „Nissan“ čia stovi jau seniai, nors „Lidl“ aikštelėje elektromobilio akumuliatorius galima krautis tik pusvalandį.

Išvadino necenzūriniais žodžiais

Toks „Tesla S“ vairuotojos paaiškinimas elektromobilio „Nissan e-NV 200“ savininko neįtikino.

Jis ėmė keiktis, moterį išvadino necenzūriniais žodžiais.

„Padla, kurva, žertva, pisk n***ui“, – po tokios keiksmažodžių tirados vyriškis griebė įkrovimo laidą, jį grubiai ištraukė iš elektromobilio „Tesla S“ įkrovimo lizdo ir prijungė prie savojo.

Iškoneveikta šiaulietė sėdo į automobilį ir išvažiavo lauk. Vėliau pastebėjusi, kad buvo sugadintas jos elektromobilio įkrovimo lizdas, moteris kreipėsi į policiją.

Atvyko pakrauti savo elektromobilio

Ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo pradėję pareigūnai netruko surasti įtariamąjį.

Paaiškėjo, kad prekybos centro „Lidl“ elektromobilių įkrovimo aikštelėje siautėjo ir moterį necenzūriniais žodžiais iškeikė vienos Šiaulių įmonės direktorius.

Baudžiamojon atsakomybėn už svetimo turto sugadinimą patrauktas įmonės vadovas kaltu neprisipažino ir paaiškino, kad atvykęs pakrauti savo elektromobilį jis abi vietas rado užimtas.

Vyras sakė pastatęs automobilį šalia ir prijungęs prie jo trečiąjį įkrovimo laidą. Kadangi elektromobilį šioje aikštelėje galima krauti ne ilgiau nei pusvalandį, praėjus šiam terminui būtų įkrauti abu stovėję elektromobiliai ir imti krauti jo automobilio akumuliatoriai.

Sugrįžęs į aikštelę po valandos vyras sakė pamatęs, kad jo automobilio akumuliatoriai nekraunami, todėl atjungė čia daugiau nei pusvalandį krauto kito elektromobilio įkrovimą ir pajungė krauti savąjį.

Neigė sugadinęs įkrovimo lizdą

Dar po pusvalandžio grįžęs „Nissan e-NV 200“ savininkas pamatė, kad įkrovimo laidas nuo jo automobilio yra atjungtas, o į aikštelę atvažiavusi moteris ruošiasi krauti savo „Tesla S“ akumuliatorius.

Iš pradžių vyras sakė pamanęs, kad laidas nuo jo elektromobilio buvo atjungtas įsikrovus akumuliatoriams, tačiau pažiūrėjęs į prietaisų skydelį, suprato, kad automobilio krovimas buvo atjungtas. Per visą tą laiką akumuliatorių įkrova padidėjo tik vienu procentu.

Supykęs vyras automobilio „Tesla S“ vairuotojai pareiškė, kad ji užlindo be eilės, ir dabar elektromobilį turi krauti jis.

Kokiais žodžiais išvadino „Tesla S“ vairuotoją, įmonės direktorius sakė nebeprisimenąs.

Jis taip pat neigė sugadinęs „Tesla S“ įkrovimo lizdą.

Teko stoti prieš teismą

Pasak įtariamuoju tapusio įmonės vadovo, minėta „Tesla S“ buvo skirta JAV rinkai, todėl įkrovimo laidas į įkrovimo lizdą jungėsi ne tiesiogiai, o – per adapterį. Prie pareiškėjos automobilio vyras tvirtino nė pirštu neprisilietęs.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų tokia įtariamojo versija neįtikino. Pareigūnai įmonės vadovą apkaltino svetimo turto sugadinimu ir perdavė bylą nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui.

Ši byla iš esmės buvo pradėta nagrinėti tik šių metų birželio 20 dieną.

Prieš teismą stojęs įmonės direktorius kaltu, kaip ir per ikiteisminį tyrimą, neprisipažino.

Byla dar nebaigta nagrinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.