Įprastas iškvietimas pareigūnams Vilniuje virto smurto protrūkiu – teko kviesti pastiprinimą

Apie galimą smurtą Vilniuje, L.Giros gatvėje, gavę pareigūnai net neįtarė, kad iš pirmo žvilgsnio pareigūnams atrodęs įprastas pranešimas, virs smurto protrūkiu prieš juos pačius, o nuo alkoholio apsvaigusius ir galimai „žolės“ prisirūkiusius jaunus žmones teks tramdyti net trims policijos ekipažas.

Tramdyti girtos kompanijos atvyko net trys policijos ekipažai. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tramdyti girtos kompanijos atvyko net trys policijos ekipažai. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 12:58 PM, atnaujinta Sep 14, 2023, 4:42 PM

Pranešimą, kad L.Giros 78-ajame name, trečiame aukšte esančiame bute, smurtaujama Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojai sulaukė antradienio naktį, likus vos 12 minučių iki vidurnakčio.

„Iš kaimynų buto girdžiu triukšmą, galimai vyksta konfliktas, muštynės. Nuolat girdisi keiksmai, trankomos durys“, – BPC pranešė skambinęs vyras.

Po dviejų minučių, 23.50 val. BPC telefonas suskambėjo dar kartą. Šįkart skambino toje pačioje laiptinėje gyvenanti moteris. „Bute vyksta muštynės, butas yra nuomojamas, jame gyvena jauni asmenys“, – informavo moteris.

Apie abu skambučius iškart buvo pranešta policijai ir į įvykio vietą išsiųstas arčiausiai buvęs policijos pareigūnų ekipažas, kuris jau po kelių minučių atvyko į nurodytą vietą.

Pareigūnams pakilus į trečią aukštą, bute buvę asmenys, atverti durų neskubėjo. Jos buvo atidarytos tik po ilgo skambinimo ir beldimo į duris.

Bute pareigūnai rado keturis asmenis – tris vyrus, kuriems 26, 28 ir 25 metai bei devyniolikametę merginą.

Pareigūnams kalbantis su bute buvusia kompanija, buvo išsiaiškinta, kad triukšmą kėlė ir kaimynams miegoti trukdė 26 metų vyras ir jo draugė, todėl abu juos pareigūnai nusprendė išsivežti ir uždaryti į areštinę.

Čia ir įvyko tai, ko niekas nelaukė. Sulaikomi asmenys pasipriešino policijos pareigūnams, juos daužė, bandė išsiveržti pro duris, todėl policininkams nieko kito neliko, kaip į pagalbą pasikviesti pastiprinimą.

Netrukus į konflikto vietą atvažiavo dar du policijos ekipažai, viename jų buvo ir kinologas su šunimi, taip pat buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai.

„Pirma atvyko vienas greitosios pagalbos ekipažas, šiek tiek pastovėjo ir išvažiavo. Vėliau atvyko dar vienas, taip pat pastovėjo ir išvažiavo“, – portalui lrytas.lt pasakojo namo gyventojai.

Konfliktas tarp pareigūnų ir bute buvusių asmenų tęsėsi daugiau nei valandą. Antrankiais surakintus triukšmadarius išvesti iš buto pareigūnams pavyko tik po pirmos valandos nakties. Jie buvo susodinti į atskirus automobilius ir išgabenti į areštinę.

Joje patikrinus įtariamųjų girtumą, paaiškėjo, kad nevartojusi alkoholio tą naktį buvo tik devyniolikametė. 26 metų vyras į alkoholio matuoklį pripūtė 0.87 promiles, du kiti buvo apsvaigę vienodai, jiems nustatytas 1.84 promilių girtumas.

Tai pat įtariama, kad visa kompanija buvo parūkiusi „žolės“. Žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos bute aptiko ir pareigūnai.

Dėl šio įvykio sostinės policija pradėjo net du ikiteisminius tyrimus – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Griežčiausia bausmė už narkotikų laikymą yra laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už pasipriešinimą policijos pareigūnams – laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo sulaikytųjų kaimynai, trečiajame aukšte įsikūrę nuomininkai, vyras ir mergina, ilsėtis aplinkiniams neduoda jau ne pirmą kartą.

Iš jų buto nuolat sklisdavo garsi muzika, rinkdavosi įvairios kompanijos, kartais nuo alkoholio apsvaigę svečiai „koncertus“ surengdavo ir kitiems name gyvenantiems žmonėms, jie išeidavo į balkoną ir pradėdavo garsiai dainuoti. Jų dainas girdėdavo ir gretimos laiptinės gyventojai.

Pasak žmonių, vis dėlto, anksčiau nuomininkai linksmindavosi tik savaitgaliais, todėl jie į iš buto sklindantį triukšmą numodavo ranka ir nenorėdami konfliktų su kaimynais jų girtus siautėjimus kentėdavo kartais net ir antros valandos nakties.

„Tačiau, šįkart triukšmas kilo darbo dieną, todėl nusprendėme, kad atėjo laikas įsisiautėjusius kaimynus sutramdyti ir iškvietėme jiems policiją“, – sakė triukšmadarių kaimynai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.