Nuteistojo bandymas pernešti kvaišalus baigėsi nesėkme: skirti ilgi metai už grotų

Rugsėjo 14 dieną griežtą teismo nuosprendį dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų išgirdo 31 metų marijampolietis G.P. Kvaišalus vyras, atliekantis laisvės atėmimo bausmę, bandė pernešti iš vieno pataisos namų sektoriaus į kitą.

Kvaišalai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Sep 15, 2023, 12:10 PM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminių tyrimų skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna.

Anksčiau trylika kartų teistas G.P. vėl į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko 2022 lapkritį, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje. Konvojaus iš vieno pataisos namų sektoriaus į kitą metu pareigūnams atlikus jo kratą, nuteistojo drabužiuose buvo rasti du paketai. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad G.P. gabeno labai didelį narkotinių medžiagų kiekį – 10,40 gramų heroino.

Ikiteisminio tyrimo ir bylos nagrinėjimo teisme metu G.P. ne kartą keitė parodymus apie aplinkybes, kur įgijo narkotinių medžiagų ir kam jos buvo skirtos.

Rugsėjo 14 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė G.P. apkaltinamąjį nuosprendį: pripažino jį recidyvistu ir, subendrinus, skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.