Pareigūnų operacijos metu rasti itin dideli kiekiai narkotinių medžiagų ir nelegalūs ginklai

Lietuvos kalėjimų tarnyba praneša, kad apie pareigūnų operacijos metu rastus itin didelius kiekius narkotinių medžiagų ir nelegalių ginklų.

Kvaišalai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 12:13 PM, atnaujinta Sep 15, 2023, 5:30 PM

Lietuvos kalėjimų tarnybos duomenimis, tikrindami turimą informaciją dėl galimo narkotinių medžiagų patekimo į tuomečius Pravieniškių pataisos namus – atvirąją koloniją, pernai lapkritį pareigūnai kelyje Kaunas–Vilnius patikrinimui sustabdė automobilį.

Ant automobilio keleivio priekinės sėdynės buvo padėtas popierinis maišas, kuriame rasti 5 vienetai polietileniniuose maišeliuose supakuoto biraus baltos spalvos mišinio – apie 5 kilogramai galimai psichiką veikiančios medžiagos.

Tyrimo metu buvo nustatyti su šia nusikalstama veika susiję asmenys, atliktos kratos. Įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo pareikšti penkiems Kauno ir Vilniaus miestų gyventojams. Prokuroro prašymu, keturiems asmenims teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą nuo 1 iki 3 mėnesių.

Atliekant kratas pas įtariamuosius pareigūnai surado labai didelius kiekius įvairių narkotinių psichotropinių medžiagų – bendras tyrimo metu rastas kiekis siekia apie 8 kilogramus. Taip pat rasti ir paimti nelegaliai laikomi 7 šaunamieji ginklai bei labai didelis kiekis šaudmenų, skirtų šiems ginklams.

Sulaikymo metu asmenys aktyviai priešinosi pareigūnams, taranavo tarnybinius automobilius, taip sukeldami grėsmę sau ir aplinkiniams.

Dėl įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 3 d. ir 253 str. 1 d. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminio tyrimo metu bendradarbiauta su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato padaliniais bei Lietuvos kriminalinės policijos biuru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.