Košmaras Panevėžyje: per vieną dieną – net trys smurto prieš vaikus atvejai

Penktadienį socialiniuose tinkluose pasklidusios informacijos, kad už bendramokslės nužudymą ir jos palaikų išniekinimą nuteista moteris galimai smurtauja prieš mažametę savo draugės dukrą, tikrinti puolę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojai iš tiesų nustatė smurto artimoje aplinkoje atvejį.

Penktadienį Panevėžio policijos pareigūnai pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl smurto prieš vaikus.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Penktadienį Panevėžio policijos pareigūnai pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl smurto prieš vaikus.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Penktadienį Panevėžio policijos pareigūnai pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl smurto prieš vaikus.<br>123rf nuotr.
Penktadienį Panevėžio policijos pareigūnai pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl smurto prieš vaikus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 9:03 AM

Tačiau įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo buvo pareikšti ne atlikti bausmę iš Panevėžio kalėjimo į Pusiaukelės namus perkeltai šiaulietei, o jos draugei – mažametės mamai.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos, kad Panevėžyje, nenustatytu laiku, nenustatytoje vietoje, moteris (gim. 1993 m.) sukėlė fizinį skausmą savo mažametei dukrai (gim. 2015 m.).

Kreipėsi pagalbos į visuomenę

Penktadienio pavakare Vaiko teisių specialistų kreipėsi į visuomenę prašydami padėti ir suteikti informacijos apie apie socialiniuose tinkluose plintančią ir nerimą keliančią situaciją Panevėžyje, kai „mergaitė galimai patiria smurtą nuo kartu su mama gyvenančios moters“.

Pasak vaiko teisių gynėjų, vaizdo įraše buvo teigiama, kad mergaitė namuose patiria smurtą, o tai yra užfiksuota ir balso žinutėmis. Balso žinutėse girdisi mergaitės verksmas ir atskleidžiamos detalės, kaip ji yra mušama. Pasak vaizdo įrašo, viena iš įtariamų smurtautojų gali būti itin žiauriai savo bendraklasę nužudžiusi ir jos kūną išniekinusi moteris.

„Dėl šio minimo atvejo labai kviečiame žmones, kurie žino vaiko ar jo artimųjų buvimo vietą, ar turi įrodymų apie vaiko patiriamą smurtą, nedelsiant susisiekti su vaiko teisių gynėjais. Prašome kuo skubiau pasidalinti turima informacija, kad galėtume nedelsiant sureaguoti ir pasirūpinti vaiko saugumu“, – buvo rašoma šiame pranešime.

Po kelių valandų buvo išplatintas dar vienas pranešimas, kuriame padėkota sureagavusiems ir reikiamą informaciją suteikusiems žmonėms.

Buvo pranešta, kad vaiko teisių gynėjai kartu su policijos pareigūnais jau nuvyko į šeimą, pasikalbėjo su mama, vaiku, ir kad yra vertinamos visas aplinkybes dėl galimo smurto.

Ar šis pranešimas apie smurtą prieš mažametę pasitvirtino, vaiko teisių gynėjai tąkart nenurodė.

Kad kalbos apie smurtą prieš mažametę šioje kalboje nebuvo laužtos iš piršto, patvirtino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėje atsiradęs įrašas apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Pradėjo dar du ikiteisminius tyrimus

Penktadienį Panevėžio policijos pareigūnai dėl smurto prieš vaikus pradėjo dar du ikiteisminius tyrimus.

Ryte buvo gautas pranešimas, kad 2023 m. rugsėjo mėnesį, nenustatytą dieną, Panevėžyje, moteris (gim. 1987 m.) sukėlė fizinį skausmą nepilnametei (gim. 2011 m.), kuri Vaiko teisių apsaugos tarnybos iniciatyva apgyvendinta bendruomeniniuose šeimos namuose.

Nusikalstamos veikos padarymu įtariamai moteriai įteiktas šaukimas atvykti į apklausą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Kiek vėliau Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai policijai pranešė, kad rugsėjo 13 dieną, apie 16 val. 10 min. Panevėžyje, daugiabučio namo teritorijoje, moteris (gim. 1986 m.), naudojo fizinį smurtą prieš mažametę (gim. 2020 m.).

Įvykio aplinkybes patikslinę policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.