Teisėsauga sustabdė tyrimus dėl metų pradžioje gautų melagingų pranešimų apie sprogmenis valstybinėse institucijose

Teisėsauga sustabdė ikiteisminius tyrimus dėl metų pradžioje gautų melagingų pranešimų apie padėtus sprogmenis įvairiose valstybinėse institucijose Vilniuje, Eltai patvirtino prokuratūra. Asmenį ar asmenis, melagingai pranešusius apie sprogmenis, nustatyti nepavyko.

Metų pradžioje policija gavo daug melagingų pranešimų apie pastatuose padėtus sprogmenis.<br>V.Balkūno nuotr.
Metų pradžioje policija gavo daug melagingų pranešimų apie pastatuose padėtus sprogmenis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-16 21:07

Vienas tyrimų Vilniaus miesto apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas šių metų sausio 24 dieną po to, kai iš įvairių elektroninių paštų įvairioms valstybinėms institucijoms Vilniaus mieste (prokuratūros, teismai, oro uostas, Seimas, švietimo įstaigos ir kt.) sulaukus melagingų pranešimų apie jų pastatuose padėtus sprogmenis. Tyrimas buvo vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso 285 straipsnio 2 dalį, tai yra dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Kaip Eltai teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė, šio ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi reikiami proceso veiksmai ir išnaudotos visos galimybės nustatyti nusikalstamą veiką padariusį asmenį, tačiau toks asmuo nenustatytas.

„Prokuroro motyvuotu nutarimu ikiteisminis tyrimas šių metų rugpjūčio 17 d. buvo sustabdytas“, – teigė R. Stundienė. Kitas ikiteisminis tyrimas, prokuratūros duomenimis, Vilniaus AVPK pradėtas šių metų vasario 24 d. po to, kai tą pačią dieną elektroniniu paštu buvo gautas pranešimas dėl grasinimo susprogdinti Vilniaus oro uoste lėktuvus. Anot prokuratūros atstovės R. Stundienės, ir šis tyrimas,  nenustačius asmens ar asmenų, galėjusių atsiųsti melagingą pranešimą dėl grasinimo susprogdinti lėktuvus, buvo sustabdytas.

„Prokuroro motyvuotu nutarimu ikiteisminis tyrimas šių metų liepos 27 d. buvo sustabdytas“, – tvirtino prokuratūros atstovė.

R. Stundienė pažymėjo, kad gavus reikšmingų naujų duomenų, minėti ikiteisminiai tyrimai gali būti atnaujinti.

ELTA primena, kad šių metų sausio 24 d. įvairios valstybinės institucijos sostinėje, tarp kurių – Generalinė prokuratūra, Seimas, Vilniaus oro uostas, viena sostinės mokyklų, gavo melagingus pranešimus apie jų pastatuose padėtus sprogmenis. Kitomis tos pačios savaitės dienomis tokio pobūdžio melagingus pranešimus gavo dienraščio „Lietuvos rytas“ redakcija, naujienų portalo „15min.lt“ redakcija, taip pat dalis tiek Vilniuje, tiek ir Kaune esančių teismų.

Šie melagingi pranešimai laikinai buvo sutrikdę institucijų darbą, mat į jų pastatus patikrai buvo atvykę policijos pareigūnai, išminuotojai, ugniagesiai gelbėtojai, dalyje institucijų buvo evakuoti darbuotojai, Vilniaus oro uoste buvo evakuoti keleiviai. Nė viename iš minėtų institucijų sprogmenys nebuvo rasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.