Prokuratūra: už narkotinių ir psichotropinių medžiagų gabenimą ir laikymą jaunuolis ilgam gali netekti laisvės

Kauno apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėtu disponavimu nešaunamuoju ginklu kaltinamas 23-ejų metų jaunuolis.

Kvaišalai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 5:04 PM

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis neteisėtai įgijo ir automobiliu gabeno beveik 1 kg miltelių, kuriuose rastas 21 g grynos psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Be to, pareigūnai, atlikę kratą kaltinamojo namuose Klaipėdoje, aptiko dar apie 350 g miltelių su juose esančiomis grynosiomis narkotinėmis, psichotropinėmis ar sintetinėmis medžiagomis. Jo namuose taip pat rastas neteisėtai įgytas Lietuvoje draudžiamas smogiamojo pobūdžio nešaunamasis ginklas – kastetas.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu gresia bauda arba areštas, nurodoma prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.