Pareigūnams Raseinių rajone įkliuvo garbaus amžiaus rūkalų kontrabandininkė

Iš nelegalios apyvartos įsigyti pigūs kontrabandiniai rūkalai kartais tampa labai brangūs. Taip nutiko ir vienai Raseinių rajono, Ariogalos seniūnijos, gyventojai, kai rugsėjo 14 d. pas ją apsilankė Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Rūkalų kontrabanda.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-09-19 17:32

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, pareigūnų apsilankymo tikslas – patikrinti, ar gautas anoniminis pranešimas, kad 70-metė moteris pardavinėja kontrabandines cigaretes, yra ne iš piršto laužtas.

Nors namo šeimininkė, žiūrėdama pareigūnams į akis, tvirtino, kad jokių rūkalų neturinti, tačiau pateikę teismo sankciją ir apžiūrėję gyvenamąja vietą, tyrėjai iš įvairių pakampių ištraukė per 300 pakelių cigarečių „Malboro Gold“ ir „Fest“ be Lietuvos Respublikos banderolių, kurių muitinė vertė – 1 140 eurų.

Moteris teigė pati nerūkanti, tačiau cigaretes įsigijusi dėl to, kad jos buvo pigios, o jų jai reikia nuolat, nes rūkalais ji atsiskaitanti su jai ūkio darbuose talkinančiais asmenimis.

Iš nelegalios apyvartos pigiai įsigijusiai rūkalų ariogališkei dabar teks brangiai mokėti. Jai pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo ir laikymo, pažeidžiant nustatytą tvarką.

Kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija dešimt, bet neviršija penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, kaip kad buvo šįkart, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų.

Be baudos dar teks sumokėti ir iš slaptaviečių ištrauktų cigarečių akcizo mokestį valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.