STT tiria galimą kyšininkavimą Panevėžio techninės automobilių apžiūros stotyje: įtariami 6 žmonėms

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimų kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu atvejų Panevėžio techninės apžiūros stotyje. Įtarimai pareikšti šešiems žmonėms, du iš jų – UAB „Panevėžio techninės apžiūros centras“ kontrolieriai. Įtariama, kad kyšiai galėjo būti duodami tiek pinigais, tiek kitomis materialinėmis vertybėmis.

STT tiria galimą kyšininkavimą Panevėžio techninės apžiūros stotyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
STT tiria galimą kyšininkavimą Panevėžio techninės apžiūros stotyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Sep 27, 2023, 11:41 AM

Kaip praneša STT, ikiteisminio tyrimo duomenimis, du valstybės tarnautojui prilyginti žmonės įtariami priėmę kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. jiems atliekant automobilių techninę apžiūrą ir išduodant leidimus transporto priemonėms dalyvauti eisme. Jiems pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

Dar keturiems žmonėms yra pareikšti įtarimai dėl papirkimo bei prekybos poveikiu. Įtariama, kad buvo žadama pasinaudoti pažintimis ir paveikti kontrolierių dėl leidimo dalyvauti eisme išdavimo transporto priemonei, neatitinkančiai reikalavimų.

„Visuomenė turi pagrįstus lūkesčius jaustis saugiais transporto eisme, tikėtis, kad transporto priemonėms, neatitinkančioms techninių reikalavimų, nebus leidžiama išriedėti į gatves. Tokie lūkesčiai negali būti sumenkinti ar ribojami veikiančiais korupciniais, savanaudiškumo mechanizmais, metančiais šešėlį ne tik ant konkrečių techninės apžiūros centrų, bet ir pačios saugaus eismo užtikrinimo kontrolės Lietuvoje.

Kuomet yra užfiksuojami sisteminiai smulkiosios korupcijos atvejai, jie negali būti toleruojami. STT reaguoja ir imasi atitinkamų priemonių, tačiau atskleidus tokias veikas, labai svarbu pasitelkti ir korupcijos prevenciją, kad nebūtų sudaromos sąlygos korupcijos atvejams ir sistemoje neliktų žmonių, linkusių taip elgtis. STT antikorupciniu požiūriu vertins techninę apžiūrą ir techninę ekspertizę reglamentuojančius teisės aktus, siekiant nustatyti sistemines teisės aktų ir jų taikymo problemas“, – sakė STT Panevėžio valdybos viršininkas Ramūnas Lukošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.