Buvęs Kėdainių ligoninės direktorius kaltinamas kyšininkavimu

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Kėdainių ligoninės direktorius Stasys Skauminas kaltinamas ėmęs kyšius iš 4 verslininkų ir veikęs įmonių interesais. Kyšius davę verslininkai kaltinami siekę ligoninės direktoriaus palankumo padedant laimėti viešuosius pirkimus ir įsigyjant reikiamą įrangą ligoninei.

Kyšis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kyšis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Sep 28, 2023, 11:12 AM

Įtariama, kad 2019–2020 metais Kėdainių ligoninės direktorius, inicijuodamas viešuosius pirkimus, veikė priešingai tarnybos interesams ir galimai vykdydamas išankstinius susitarimus su suinteresuotomis laimėti 4 įmonėmis, galėjo priimti iš jų atstovų kyšius.

STT pareigūnų tyrimo metu surinktais duomenimis, S.Skauminas galimai pažadėdavo verslininkams, kad planuojamo organizuoti ir vykdyti viešojo pirkimo dokumentai bus pritaikyti konkretaus tiekėjo produkcijai. Manoma, kad tokiais veiksmais buvo bandoma užkirsti galimybę viešuosiuose pirkimuose dalyvauti ir laimėti kitoms įmonėms.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, tuometiniam Kėdainių ligoninės direktoriui skirtingų įmonių atstovai davė kyšius: uždarosios akcinės bendrovės pardavimų vadovas A.B. galimai davė 8 500 eurų, kitos bendrovės komercijos direktorius ir akcininkas S.S. – daugiau nei 400 eurų, uždarosios akcinės bendrovės direktorė M.S. – ne mažiau kaip 100 eurų, o individualios įmonės savininkė ir vadovė R.T.– ne mažiau kaip 500 eurų.

S.Skauminui pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo, o minėti įmonių vadovai kaltinami papirkimu. Šioje byloje dėl papirkimo pareikšti kaltinimai ir keturiems juridiniams asmenims.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ši baudžiamoji byla buvo atskirta iš atliekamo didelio masto ikiteisminio tyrimo dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.