Skoloje likęs šiaulietis padegė Klaipėdos verslininko namą – pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti visuotinai pavojingu būdu bei didelės vertės svetimo turto sugadinimo pareikšti 52 metų Šiaulių rajono gyventojui.

 Antrankiai, gaisras.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Antrankiai, gaisras.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Sep 29, 2023, 2:24 PM

Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad pernai lapkritį kaltinamasis degiu skysčiu apipylė Kretingos rajone esantį namą bei jo kieme stovėjusį kemperį ir juos padegė. Turimais duomenimis, tokį Šiaulių rajono gyventojo elgesį iššaukė dėl finansinių nesutarimų kilęs konfliktas su byloje nukentėjusiuoju pripažintu verslininku.

Skoloje likęs kaltinamasis, kaip įtariama, kerštaudamas padegė nukentėjusiojo gyvenamąjį namą ir taip kėsinosi į jo gyvybę. Tačiau šeimininko, kilus gaisrui, namuose nebuvo. Nuo liepsnų teko gelbėtis dviem nukentėjusiojo šeimos nariams, kurių vienas nepilnametis. Skaičiuojama, kad tokiais veiksmais padaryta žala siekia daugiau nei 240 tūkst. eurų.

Vyrui pareikšti kaltinimai dėl turto sunaikinimo ir sugadinimo. Už tai kaltieji griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Šiaulių rajono gyventojas taip pat kaltinamas ir pasikėsinimu nužudyti. Už tokią nusikalstamą veiką gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.