Telšių policija sučiupo ne kartą teistą sukčių, apgavusių mažiausiai tris vietos gyventojus

Policijos pareigūnai nuolat įspėja gyventojus neužkibti už sukčių masalo – siūlomos pigios prekės, kuri realiai kainuoja dvigubai brangiau. Tačiau žmonės vis tiek neatsilaiko pigios kainos pagundai ir lieka prie suskilusios geldos – be pirkinio ir be pinigų.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Telšių apskrities VPK

Sep 29, 2023, 10:02 AM

Rugsėjo 19-osios rytas 38-nerių metų Telšių gyventojui prasidėjo netikėta žinia. Iš nepažįstamo vyro jis sulaukė telefoninio skambučio su pasiūlymu pigiau įsigyti šiltinimo vatos. Pasiūlymas buvo patrauklus, nes telšiškis kaip tik remontavo namą, tad šiltinimo medžiagos jam buvo reikalingos, o siūlomo pirkinio kaina buvo dvigubai mažesnė. Kadangi vyras tuo metu buvo išvykęs į kitą miestą, jis suorganizavo, kad pasiimti šiltinimo vatos nuvažiuotų jo kaimynas ir uošvis.

Susitikti buvo sutarta prie vieno prekybos centro, ties įėjimu į prekių išdavimo patalpas. Kai nepažįstamajam buvo paduota 750 eurų, jis pasakęs, jog eina įforminti dokumentų, dingo iš atvažiavusiųjų akiračio. Po kurio laiko pirkėjai, nesulaukdami vyro grįžtant, sunerimo ir ėmė jo ieškoti. Paaiškėjo, kad toks vyras prekybos centre nedirba.

Sulaukę pranešimo apie sukčiavimą, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai tuoj pat ėmėsi vaizdo kamerų peržiūros ir nustatė įtariamąjį. Šis 57 metų vyras vietos policijos pareigūnams – gerai pažįstamas. Jo biografijoje – ne vienas teistumas, tarp kurių dominuoja sukčiavimai. Rugsėjo 25 d. jis buvo surastas ir jam pareikštas įtarimas dėl sukčiavimo.

Šiemet minėtas vyras jau buvo pakliuvęs į pareigūnų rankas. Jo pavardė figūruoja dar trijose bylose, susijusiose su sukčiavimu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimu, neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos ir svetimo turto pasisavinimu. Ikiteisminiai tyrimai dėl šių nusikalstamų veikų dar nebaigti.

Birželio 26 d. į policiją kreipėsi Telšių rajone, Rainiuose, gyvenantis vyras ir pranešė, kad jį apgavo jo pažįstamas. O tas pažįstamas buvo, kaip paaiškėjo, tas pats 57 metų telšiškis, kuris dabar, įtariama, apgavo šiltinimo vatos pirkėjus. Tik tada buvo įvykdyta kitokia afera. Įtariamasis, naudodamasis Rainiuose gyvenančio pažįstamo duomenimis, sausio pabaigoje jo vardu atidarė banko sąskaitą bei ja disponavo. Į šią sąskaitą buvo pervesta ir kredito bendrovės suteikta 3500 eurų paskola, kurios nukentėjusysis neinicijavo ir apie kurią nieko nežinojo. Apie tai, kad ant jo „kabo“ paskola, Rainiuose gyvenantis vyras sužinojo, tik gavęs kredito kompanijos pranešimą apie skolą.

57 metų telšiškis dar įtariamas, kad sausio pradžioje, neteisėtai naudodamasis kito, Degaičiuose gyvenančio, vyro banko sąskaita, iš jos pasisavino 1200 eurų ir pastarojo vardu paėmė 7000 eurų kreditą.

Rugsėjo 14 d. ant telšiškio krito įtarimai dėl svetimo turto pasisavinimo. Į Telšių rajono policijos komisariatą kreipėsi Pielių kaimo gyventojas, kuris rugpjūčio pradžioje įtariamajam savaitei paskolino savadarbę trijų tonų talpos metalinę cisterną ir jos iki šiol negali atgauti, nes skolininkas tapo nepasiekiamas. Turtinė žala siekia 2000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.