Dėl narkotikų platinimo Vilniaus miegamuosiuose rajonuose šiemet jau pradėtas 21 tyrimas

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai sistemingai dirba Šeškinės, Lazdynų, Pilaitės, Karoliniškių, Pašilaičių, Justiniškių, Fabijoniškių, Viršuliškių mikrorajonuose. Per šiuos metus Vilniaus miesto penktajame policijos komisariate pradėtas 21 ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo įvairių rūšių narkotinėmis medžiagomis.

 .<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 .<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities VPK

Oct 5, 2023, 8:08 PM

Pareigūnai išaiškino narkotinių medžiagų platinimo atvejus – buvo sulaikyti 39 asmenys, kurie įsigijo ir su savimi turėjo narkotines medžiagas, ir 32 asmenys, platinę jas.

Sulaikymų ir kratų metu buvo rasta: karfentanilio (itin pavojingas sintetinis narkotikas, kurio 0,018 g yra labai didelis narkotinių medžiagų kiekis) 0,03 g; amfetamino (stimuliuojantis narkotikas, kurio 100 g yra labai didelis narkotinių medžiagų kiekis) – 209 g; kristalų (matanfetamino atmaina, kuri sparčiai naikina organizmą, labai didelis jų kiekis yra 100 g) 3,1 kg; kanapių ir jų dalių – daugiau nei 288 g, kitų narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Taip pat iš sulaikytų asmenų buvo paimta daugiau nei 20 135 eurų, galimai įgytų iš nusikalstamų veikų.

Rugsėjo pabaigoje komisariato pareigūnai sulaikė dar vieną asmenį, platinusį narkotines medžiagas. Sulaikymo metu jis bandė priešintis policijos pareigūnams, tačiau, panaudojus fizinės prievartos veiksmus, buvo sulaikytas. Sulaikymo ir kratų metu buvo rasta galimai nusikalstamu būdu įgytų piniginių lėšų, narkotinių medžiagų, svėrimo, fasavimo ir pakavimo priemonių.

Vilniaus miesto penktajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.