Žiniasklaida: prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimo buvusio prokuroro D. Kunigėlio piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi

Prokuratūra nutraukė buvusio prokuroro Dainiaus Kunigėlio atžvilgiu anksčiau pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, pranešė portalas „Delfi“.

Generalinė prokuratūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-06 15:08

Portalui šią žinią patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė. Jos teigimu, ikiteisminis tyrimas nutrauktas, konstatavus, kad nebuvo padaryta įstatyme numatyta nusikalstama veika. Šis sprendimas gali būti skundžiamas.

ELTA primena, kad portalas „Delfi“ gegužę publikavo 19-mečio liudijimus apie tai, kad jis, būdamas 15-kos, turėjo lytinių santykių su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu, kunigu Kęstučiu Palikša. Už tai, pasak jaunuolio, jis iš kunigo gaudavęs pinigų. Publikacijoje skelbiama, kad apie tai jaunuolis pareigūnams papasakojo, kai kunigas K. Palikša kreipėsi į teisėsaugą dėl minėto jaunuolio neteisėtai pasisavintų 7 tūkst. eurų.

Portalui „Delfi“ tas pats jaunuolis vėliau pasakojo, kad su juo intymių santykių galimai siekė ir bylos dėl iš kunigo pasisavintų pinigų ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras D. Kunigėlis. Portalas rašė, kad D. Kunigėlis su jaunuoliu susitiko gyvai, nusivežė jį į sodybą Švenčionių rajone – neva pasikalbėti apie bylą, nors sprendimas byloje jau buvo paskelbtas ir įsiteisėjęs.

Po šios žinios D. Kunigėlis pasiprašė atleidžiamas iš pareigų, tačiau prokuratūra jo prašymo netenkino. D. Kunigėlio atžvilgiu atliktas tarnybinis patikrinimas, kurio metu nustatyti šiurkštūs tarnybiniai pažeidimai. Po patikrinimo D. Kunigėlis atleistas iš prokuroro pareigų.

Po jaunuolio pasakojimų apie galimus seksualinius santykius su dvasininku K. Palikša prokuratūra pasklendė atnaujinusi ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų seksualinių nusikaltimų. Rugsėjį prokuratūra pranešė nutraukusi šį tyrimą, konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Anot prokuratūros, konstatuota, jog seksualinių santykių metu jaunuoliui buvo daugiau negu 16 metų, seksualiniai santykiai vyko abipusiu sutarimu, nenustatyta, kad prieš jaunuolį būtų naudoti prievartiniai veiksmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.