Lietuvoje ieškomo kauniečio Vokietija atsikratė už tenykščius jo „nuopelnus“

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Lietuvoje už nusikalstamos veikos padarymą ieškomą lietuvį, kuris buvo deportuotas iš Vokietijos. Kaunietį iš ten išsiuntė už vietos įstatymų pažeidimus.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Oct 9, 2023, 2:50 PM

Šeštadienį prieš vidurnaktį Vilniuje nusileidus lėktuvui iš Miuncheno, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sulaikė juo parskridusį 54-erių kaunietį. Jis buvo išsiųstas iš Vokietijos, nes pažeidinėjo tos šalies įstatymus.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad deportuotasis nusikalstama veika įtariamas ir Lietuvoje. Jo paiešką prieš tris mėnesius, birželį, paskelbė Kauno policija.

Apie sulaikytąjį pranešę pasieniečiai tą pačią dieną jį perdavė paieškos iniciatoriui.

Dalis gimtinėje prisidirbusių Lietuvos piliečių, vengdami atsakomybės, sprunka į užsienį, tikėdamiesi ten pasislėpti. Bet ir kitoje šalyje retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį. Pasitaiko ir tokių, kurie grįždami į Lietuvą kažkodėl mano, kad jau viskas pamiršta, kad jų praeitis jau nieko nedomina.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 906 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžioji jų dalis, 715, pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.