Kvaišalų laboratoriją apleidęs jaunas kuršėniškis nuo pareigūnų pusmetį slapstėsi užsienyje: bausmės išvengti nepavyko

Priklausomybė narkotinėms medžiagoms ne tik žaloja sveikatą ir gyvenimą, tačiau kartais su priklausomybe susiję padariniai priverčia žmogų ištremti save iš šalies. Taip atsitiko 25 metų kuršėniškiui, kuris, išsigandęs atsakomybės už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, spruko iš Lietuvos.

Baimė dėl atsakomybės už disponavimą kvaišalais vyrą ištrėmė iš Lietuvos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Baimė dėl atsakomybės už disponavimą kvaišalais vyrą ištrėmė iš Lietuvos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Oct 12, 2023, 1:08 PM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, bijodamas patekti į Lietuvos teisėsaugos rankas, vyras iki šiol nedrįso grįžti į gimtą šalį. Tačiau Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai jį surado. Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam vyrui teismo verdikto išvengti nepavyko.

Narkotinės medžiagos jo gyvenamojoje vietoje buvo surastos praėjusių metų lapkričio 2 d., kai Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai užsienyje gyvenančios kuršėniškio motinos prašymu nuvyko išsiaiškinti, ar nieko blogo neatsitiko jos sūnui, su kuriuo ji bendravo prieš parą ir kuris buvo apsvaigęs, tik neaišku nuo ko – nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų. Po to mama sulaukė sūnaus atsisveikinimo žinutės.

Nuvykusiems nurodytu adresu pareigūnams buto durų niekas neatidarė. Blogos nuojautos apimti policininkai iškvietė ugniagesius ir su jų pagalba pateko į vidų. Tačiau jokios savižudybės pėdsakų aptikta nebuvo. Paaiškėjo, kad mamos ieškomas vyras net labai gyvybingas, nes, pro durų akutę pamatęs policininkus, šoko per langą ir dėjo į kojas.

Tai pareigūnai suprato, tik patekę į butą ir radę pravirą langą. Pareigūnams netikėtas buvo ne tik pabėgimo faktas, bet ir radinys bute – kanapių auginimo laboratorija. Tai buvo palapinė su 10-tyje vazonų augančiomis kanapėmis bei įvairia įranga ir cheminėmis medžiagomis joms auginti. Taip pat rasta dar ir kanapių sėklų bei jau vartoti paruoštų smulkintų kanapių dalių.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po pusmečio surastas ir kanapių savininkas, kuris nuo atsakomybės už kvaišalų auginimą ir disponavimą jais buvo pasprukęs į Didžiąją Britaniją. Su juo buvo susisiekta ir vyras sutiko duoti parodymus nuotoliu. Vyras savo kaltę pripažino, kaip ir tai, kad turėjo problemų dėl narkotinių medžiagų vartojimo. Kaltės pripažinimas sudaro prielaidą procesą baigti baudžiamuoju įsakymu. O tai reiškia, kad prokuroras surašo ne kaltinamąjį aktą, o pareiškimą, kurį kartu su visa ikiteisminio tyrimo medžiaga perduoda teismui, o šis priima sprendimą, nerengdamas viešo bylos nagrinėjimo.

Taigi, nepaisant, kad kuršėniškis yra užsienyje ir neketina greitu laiku grįžti į Lietuvą, išsisukti nuo atsakomybės jam nepavyko. Rugpjūčio 17-ąją Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose byla buvo išnagrinėta rašytinio proceso tvarka ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis vyrui paskirta 2 000 eurų bauda, kurios sumokėjimo išvengti taip pat nepavyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.