Teismas atmetė neskaidrius viešuosius pirkimus Plungės ligoninėje vykdžiusio E. Bieronto skundą: vyras lieka nuteistas

Teismas ketvirtadienį atmetė neskaidrius viešuosius pirkimus Plungės ligoninėje vykdžiusio Edvardo Bieronto skundą ir skyrė jam 65 tūkst. eurų baudą bei penkerius metu uždraudė dirbti valstybės tarnyboje.

Apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-12 15:17

Tuo metu E.Bierontui piktnaudžiauti tarnyba padėjusiam bei apgaulingai buhalterinę apskaitą tvarkiusiam Tadui Baniui teismas, atsižvelgdamas į jo gynėjo apeliacinį skundą, pastarajam paskirtą bausmę sušvelnino, paskirdamas sumokėti 48 tūkst. eurų baudą.

„T.Banio vaidmuo, darant nusikalstamą veiką, nebuvo pagrindinis, jis pats nepiktnaudžiavo tarnyba, o tik padėjo E.Bierontui ja piktnaudžiauti. Tai akivaizdžiai mažina T.Banio veiksmų pavojingumą. Be to, nuteistasis T.Banys teisiamas pirmą kartą, dirba, per laikotarpį nuo nusikaltimo padarymo nepadarė jokių naujų pažeidimų. Visos šios aplinkybės teigiamai apibūdina nuteistojo asmenybę“, – nurodoma Apeliacinio teismo nuosprendyje, kuriuo T.Baniui už padėjimą piktnaudžiauti tarnyba paskirta 25 tūkst. eurų bauda ir, subendrinus bausmes, paskirta galutinė 27,5 tūkst. eurų bauda.

Taip pat iš nuteistųjų priteista atlyginti ligoninei padarytą 43 027,82 euro žalą, atsiradusią įsigijus medicinines prekes iš viešuosius pirkimus laimėjusios faktiškai E.Bieronto valdomos įmonės, kurios formaliu vadovu buvo T.Banys.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismo išvados dėl E.Bieronto ir T.Banio dalyvavimo darant nusikaltimus, jų kaltės ir nusikalstamų veikų kvalifikavimo yra teisingos ir pagrįstos išnagrinėtais įrodymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.