Trylika kartų teistas recidyvistas du kartus spruko iš kalėjimo: teismas jam skyrė dar kelis metus už grotų

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose penktadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje atlikinėjęs nuteistasis Jonas Rylovas kaltintas dėl dviejų pabėgimų iš įkalinimo įstaigos.

J.Rylovas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
J.Rylovas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Oct 13, 2023, 2:17 PM

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, įrodyta, jog J.Rylovas, atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmė Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atvirojo tipo bausmės atlikimo vietoje 2023 m. birželio 11 d. iš jos pabėgo. J.Rylovas buvo sulaikytas po dviejų dienų Ramybės parke, Kauno mieste.

Teisiamojo posėdžio asmuo kaltę dėl šio epizodo pripažino ir dėl jo gailėjosi. J.Rylovas teisme aiškino, jog jam, būnant įkalinimo įstaigoje, paskambino mama, o jis, norėdamas jai padėti, tačiau negavęs leidimo trumpalaikei išvykai, išėjo iš kalėjimo pėsčiomis, įsėdo į traukinį ir atvyko į Kauną. Asmuo teigė, jog vėliau autobusu vyko į Prienus, aplankė mamą, o 2023 m. birželio 13 d. vėl grįžo į Kauną ir buvo Ramybės parke, planavo atgal grįžti į kalėjimą, tačiau jį parke sulaikė policijos pareigūnai.

Byloje taip pat įrodyta, jog J.Rylovas, 2023 m. birželio 15 d., atvežtas atgal į bausmės atlikimo vietą, prie kontrolės bei praleidimo punkto išlipo iš automobilio ir pakartotinai pabėgo iš bausmės atlikimo vietos. Teisiamojo posėdžio metu J.Rylovas kaltę dėl šio nusikalstamos veikos taip pat pripažino ir dėl jos gailėjosi.

Vyras teisme nurodė, jog išlipęs iš automobilio staigiai bėgo link pelkės, o ją perbridęs ėjo geležinkelio bėgiais kol priėjo sodybą. J.Rylovo teigimu, jis sodyboje buvusios moters paprašė batų, nes savo sportinius batelius pametė pelkėje, o tada nuėjo į Pravieniškių geležinkelio stotį, įsėdo į krovininio traukinio vagoną ir nuvažiavo iki Palemono. Toliau, teisme dėstydamas savo kelionę, vyras teigė, jog pasiekęs Palemoną, nuvyko į Kauno miestą, kuriame prabuvo dvi dienas. J.Rylovas teigė, jog pabuvęs Kaune, iš draugo pasiskolino dviratį ir juo nuvažiavo į Prienus, kuriuose gyveno savo deklaruotos gyvenamosios vietos adresu. J.Rylovo teigimu, jis taip pat buvo nuvykęs į Birštoną, kur apvogė du gyvenamuosius namus, iš ten pavogė pistoletą su šoviniais, tris tūkstančius eurų (dėl šių nusikalstamų veikų buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas). Po to nuvyko į Druskininkų mietą, kur išsinuomojo kambarį ir sanatorijoje gydėsi ranką, kol 2023 m. liepos 11 d. jį Druskininkų miete sulaikė policijos pareigūnai.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras anksčiau teistas trylika kartų, nusikalto atlikdamas bausmę kalėjime, bausmės atlikimo metu iki naujų nusikalstamų veikų padarymo šešis kartus baustas drausmine tvarka, tris kartus paskatintas, pataisos įstaigos charakterizuojamas neigiamai.

2023 m. spalio 13 d. Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nuosprendžiu J.Rylovas pripažintas kaltu dėl dviejų kalinio pabėgimo epizodų pagal Baudžiamojo kodekso 241 str. 1 d. Subendrinus bausmes J.Rylovui paskirta galutinė 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus bausmę su šiuo metu paskirta ir neatlikta, jam paskirta 4 metų ir 29 dienų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.