Teismas nesutiko į įkalinimo įstaigą grąžinti automato pagrobimu iš pareigūnų pagarsėjusio I. Molotkovo

„Vilniaus miesto apylinkės teismas šią savaitę paskelbė netenkinantis Probacijos tarnybos prašymo

 I.Molotkovas nebus grąžintas už grotų.<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
 I.Molotkovas nebus grąžintas už grotų.<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2023, 11:29 AM

panaikinti automatu pagrobimu iš policijos pareigūnų pagarsėjusiam vilniečiui Igoriui Molotkovui taikomo lygtinio paleidimo. Nuteistasis į įkalinimo įstaigą grąžinamas nebus“, – skelbia ELTA.

Anksčiau ne kartą teistas I.Molotkovas 2021 m. kovą Vilniaus regiono apylinkės teismo buvo pripažintas kaltas dėl vagystės, sukčiavimo, pareigūno vardo pasisavinimo – kaip skelbė žiniasklaida, jis, apsimetęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnu iš moters išviliojo beveik 2 tūkst. eurų. I.Molotkovui tąkart skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau nuo 2023 m. rugpjūčio 24 d. pradėtas taikyti lygtinis paleidimas – nuteistasis paleistas į laisvę, tačiau jam pritaikyti įvairūs apribojimai, pavyzdžiui, jis turėjo įsidarbinti, tam tikromis valandomis būti gyvenamojoje vietoje ir pan.

Probacijos tarnyba, užfiksavusi, kad I.Molotkovas ne kartą pažeidė lygtinio paleidimo režimo sąlygas, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su prašymu panaikinti asmeniui taikomą lygtinį paleidimą ir grąžinti jį į įkalinimo įstaigą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė šio sprendimo netenkinantis.

„Teismas pripažįsta, kad asmuo pažeidė tam tikrus ribojimus, bet nėra pagrindo laikyti, kad pažeidimai buvo padaryti piktybiškai“, – nurodė Probacijos tarnybos prašymą išnagrinėjusi teisėja Božena Mozūraitienė.

Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad I.Molotkovas naujų nusikalstamų veikų lygtinio paleidimo iš kalėjimo laikotarpiu nepadarė, dirba.

„Asmuo nėra tiek pavojingas, kad turėtų būti laikomas įkalinimo įstaigoje“, – teigė teisėja B. Mozūraitienė.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas netenkinti Probacijos tarnybos prašymo gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Ne kartą paliko gyvenamąją vietą be pateisinamos priežasties

Praėjusią savaitę teisme buvo pristatytas Probacijos tarnybos prašymas panaikinti I.Molotkovui taikomą lygtinį paleidimą ir nusiųsti jį bausmę atlikti į įkalinimo įstaigą. Teisme buvo nurodyta,

kad asmuo nuolat pažeidinėjo lygtinio paleidimo iš įkalinimo įstaigos sąlygas, tai yra be pateisinamos priežasties ne kartą paliko gyvenamąją vietą, taip pažeisdamas jam nustatytą darbotvarkę.

Pats I.Molotkovas teisme aiškino šiuo metu dirbantis statybose, mokantis mokesčius. Jis tvirtino, kad dėl to, jog anksčiau vartojo narkotikus, jam sutriko atmintis ir sunku orientuotis laike. Dėl to vyras tikino kartais nesugebantis laiku grįžti į gyvenamąją vietą.

„Pas mane yra atminties sutrikimai. Gal čia dėl to, kad anksčiau vartojau narkotikus. Man sunku susivokti laike“, – sakė I.Molotkovas.

Jis tikino, kad kartą jam teko gyvenamąją vietą palikti nakties metu, nors to jam, pagal taikomus ribojimus, daryti be pateisinamos priežasties nebuvo galima. I.Molotkovas tvirtino išėjęs naktį iš namų ieškoti savo dokumentų, kuriuos esą buvo pametęs.

„Kai buvau išėjęs naktį, buvau pametęs dokumentus, jų ieškojau. Be dokumentų negalėčiau dirbti“, – sakė nuteistasis.

Vyras sakė, kad neigiamai vertina savo padarytus lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimus, jis pažadėjo pasitaisyti.

„Vartoju vaistus, vitaminus atminčiai gerinti“, – aiškino I.Molotkovas.

Prokuroras Tomas Danyla atkreipė dėmesį, kad nors I.Molotkovo padaryti pažeidimai ir yra labiau formalūs, bet jų, kaip pažymėjo prokuroras, padaryta nemažai.

„Tie pažeidimai galėtų būti vertinami kaip formalūs, bet atsižvelgiant į jų kiekį, tai galima pasakyti, kad jie daromi sistemingai. (...) Manyčiau, kad Probacijos tarnybos teikimas yra pagrįstas“, – praėjusią savaitę teismo posėdyje kalbėjo prokuroras.

Išgarsėjo automato pagrobimu iš pareigūnų

Ne kartą anksčiau teistas vilnietis I.Molotkovas išgarsėjo 2015 m. lapkritį, kai vežamas į Vilniaus miesto 6-ąjį policijos komisariatą Pašilaičiuose iš policijos pareigūnų pagrobė tarnybinį ginklą (automatinį ginklą) ir pasišalino.

Gausios policijos pajėgos bėglio su automatu ieškojo apie 5 valandas, galiausiai jis buvo surastas Naujininkų mikrorajone. Šalia jo rastas ir automatinis ginklas. Incidento metu niekas nenukentėjo.

Dėl šios istorijos apie atsistatydinimą pranešė į konfliktą su tuometine prezidente Dalia Grybauskaite ir tuometine Seimo pirmininke Loreta Graužiniene įsitraukęs tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, tačiau vėliau persigalvojo.

Vilniaus apygardos teismas 2016 m. vasarį I.Molotkovą pripažino kaltu dėl ginklo pagrobimo, neteisėto jo gabenimo, jam skirta 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.