Pasibaigus grasinimams iš užsienio, laiškus apie padėtas bombas mokykloms pradėjo siųsti patys moksleiviai

Penkias dienas trukusi hibridinė ataka, kurios metu šalies ugdymo ir kitos įstaigos ar organizacijos sulaukė grasinančių laiškų, liovėsi, tačiau praėjusią ir šią savaitę policija pradėjo 4 ikiteisminius tyrimus dėl naujų grasinimų mokykloms.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 9:13 AM

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, pradėtų tyrimų metu policija išsiaiškino, kad grasinančius laiškus mokyklų administracijai siuntė tų pačių mokyklų moksleiviai, norėdami pajuokauti. Patikrinimų metu Vilniaus ir Kauno apskrityse jokių įtartinų daiktų nerasta, o visi keturi tariami grasintojai nustatyti – tai tų mokyklų moksleiviai, nuo 9 iki 16 metų.

Policija primena, kad už tokius veiksmus numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Raginame tėvus ir mokytojus paaiškinti vaikams tokių veiksmų žalą, priminti atsakomybę, paraginti nejuokauti ir negadinti savo reputacijos“, - rašoma Policijos departamento pranešime.

Policija taip pat informuoja, kad naktį iš antradienio į trečiadienį pareigūnai nefiksavo grasinimų apie padėtus sprogmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.