Dvimetis belgų aviganis Jupis susekė baltarusiškų cigarečių „verslininką“

Prie sienos su Baltarusija Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją ir 800 pakelių rūkalų. Sulaikymo ir persekiojimo metu pasižymėjo tarnybinis šuo – vos dvejų metų belgų aviganis Jupis.

 Tarnybinis šuo Jupis.<br> VSAT nuotr.
 Tarnybinis šuo Jupis.<br> VSAT nuotr.
 Tarnybinis šuo Jupis.<br> VSAT nuotr.
 Tarnybinis šuo Jupis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Oct 26, 2023, 6:24 PM, atnaujinta Oct 26, 2023, 6:30 PM

Ankstyvą trečiadienio rytą į įtartiną judesį sureagavo ties Purvėnų kaimu ( Šalčininkų r.) įrengtos VSAT vaizdo stebėjimo kameros. Šį ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai monitoriuose identifikavo žmogų su nešuliu.

Nedelsdami įvykio vieton nuskubėjo Purvėnų pasienio užkardos patrulių ekipažas ir kinologas su tarnybiniu šunimi Jupiu.

Vietovėje, kurioje buvo pastebėtas judesys, pasieniečiai krūmokšniuose aptiko ryšulį, aptrauktą polietileno plėvele. Jį išpakavę rado 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Neabejotina, kad rūkalai „atkeliavo“ iš Baltarusijos.

Jupiui buvo duota komanda patikrinti vietovę. Pėdsakus nesunkiai aptikęs keturkojis pasieniečius vedė apie 200 metrų nuo rastų cigarečių ryšulio iki ūkinio pastato minėto kaimo apylinkėse. VSAT pareigūnai čia pat sulaikė vyrą. Paaiškėjo, jog tai pasieniečiams gerai žinomas 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojas. Jis neneigė, kad pasieniečių aptiktas ryšulys priklauso jam.

Pasieniečiams jis ne kartą su rūkalų nešuliais ant pečių yra pakliuvęs.

Vyrą ir baltarusiškas cigaretes VSAT pareigūnai pristatė į Purvėnų pasienio užkardą.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką šalčininkiečiui pradėtą administracinė teisena. Kadangi už analogišką pažeidimą jis jau buvo baustas anksčiau, dabar jo laukia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Kontrabandos gabentojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinį, kur bus nagrinėjama jo administracinė byla. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.