Kirgizas ir armėnas Panevėžyje bus teisiami už migrantų gabenimą per Lietuvą

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 47 metų Kirgizijos Respublikos pilietis ir 44 metų Armėnijos Respublikos pilietis kaltinami neteisėtu žmonių gabenimu per valstybės sieną veikiant bendrininkų grupėje. Dviem automobiliais jie iš Latvijos į Vokietiją vežė septynis neteisėtus migrantus, kai netoli Panevėžio buvo sulaikyti teisėtvarkos pareigūnų.

 Migrantai, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Migrantai, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Oct 27, 2023, 10:40 AM

Šiemet, gegužės 30 dienos popietę, Panevėžio miesto aplinkkelyje policijos pareigūnai sustabdė patikrinimui du automobilius. Juose, be vairuotojų, važiavo 7 Irako Respublikos piliečiai.

Pastarieji, prieš maždaug mėnesį neteisėtai patekę į Latvijos Respubliką iš Baltarusijos, buvo savavališkai pasišalinę iš pabėgėlių centro Rygoje ir bandė išvykti į Vakarų Europą.

Pasak tyrimui vadovaujančio prokuroro Manto Jurkėno, abu kaltinamieji savo kaltę pripažino. Jie teigė atsiliepę į nepažįstamo asmens skelbimą vežti žmones. Už kiekvieną iš Latvijos į Vokietiją pervežtą asmenį jiems buvo pažadėtas 700–800 eurų atlygis.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai iš savanaudiškių paskatų per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabeno nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvos Respublikoje neturintį užsienietį, baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.