Teisės vairuoti netekęs Radviliškio rajono gyventojas rado išeitį, bet greitai prisidarė bėdų

Teisės vairuoti už kelių eismo taisyklių pažeidimą netekęs Radviliškio rajono gyventojas 56 metų Rolandas Maceikis, neatsispyrė pagundai vėl sėsti prie automobilio vairo.

 Teisės vairuoti netekęs vyras bandė pasinaudoti savo mirusio draugo vairuotojo pažymėjimu.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuiotrauka 
 Teisės vairuoti netekęs vyras bandė pasinaudoti savo mirusio draugo vairuotojo pažymėjimu.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuiotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 9:38 PM

Policijos pareigūnų sustabdytas R.Maceikis jiems pateikė neseniai mirusio savo draugo vairuotojo pažymėjimą.

Pareigūnų apgauti nepavyko. Policininkai pastebėjo, kad jiems pateiktame vairuotojo pažymėjime yra kito žmogaus nuotrauka.

Apgauti pareigūnus bandęs Radviliškio rajono gyventojas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už pagrobto dokumento panaudojimą.

Partraukė pareigūnų dėmesį

Reide dalyvavę policijos pareigūnai R.Maceikio vairuojamą Volvo V40“ sustabdė liepos 27 dieną.

Iš pradžių policininkas patikrino vairuotojo blaivumą bekontakčiu alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė, kad vairuotojas yra blaivus, tačiau pareigūnas paprašė vairuotojo sustoti šalikelėje ir pateikti vairuotojo pažymėjimą.

Jam pateiktą vairuotojo pažymėjimą apžiūrėjęs policininkas iš pradžių R.Maceikio paklausė, ar jis žino, kad šio pažymėjimo galiojimas netrukus baigsis. Išgirdęs teigiamą atsakymą pareigūnas paprašė pateikti automobilio registracijos pažymėjimą ir paklausė, ar automobilis priklauso jam.

R.Maceikis iš pradžių atsakė, kad automobilis yra jo, o po to pareiškė, kad tai – kaimyno automobilis, kuriuo naudojasi jie abu.

Prisipažino pateikęs ne savo pažymėjimą

Tada pareigūnas paklausė, ar vairuotojui nėra atimta teisė vairuoti, o išgirdęs neigiamą atsakymą paprašė parodyti tapatybės dokumentą. Kai R.Maceikis atsakė, kad su savimi turi tik „teises“, policininkas įtarė, kad vairuotojas jam pateikė ne savo vairuotojo pažymėjimą ir taip gudraudamas bando išsisukti.

Paklaustas, kodėl vairuotojo pažymėjime yra ne jo nuotrauka, R.Maceikis dar bandė ginčytis tvirtindamas, kad tai jo nuotrauka, tik pastaruoju metu jis „biškį“ sirgęs.

Patikrinę jiems pateikto pažymėjimo duomenis duomenų bazėje policininkai išsiaiškino, kad šio vairuotojo pažymėjimo savininkas jau yra miręs.

Supratęs, kad nebeišsisuks, R.Maceikis prisipažino, kad teisė vairuoti jam yra atimta, o policijos pareigūnams jis pateikė savo mirusio draugo vairuotojo pažymėjimą.

Prireikė nuvykti pas gydytojus

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas R.Maceikis sakė, kad netekęs teisės vairuoti, jis pavežti prašydavo savo draugo, kuriam taip pat leisdavo naudotis savo automobiliu.

Radviliškio rajono gyventojas tvirtino, kad jo automobilio daiktadėžėje likusį mirusio draugo vairuotojo pažymėjimą jis rado atsitiktinai ir net negalvojo juo naudotis, nes nebuvo panašus į draugą.

Liepos 27-ąją R.Maceikis sakė turėjęs vykti pas gydytojus, todėl, net neturėdamas teisės vairuoti, nusprendė surizikuoti ir važiuoti savo automobiliu.

Kai jį sustabdęs policininkas paprašė parodyti vairuotojo pažymėjimą, R.Maceikis sakė prisiminęs, kad automobilio daiktadėžėje guli mirusio draugo vairuotojo pažymėjimas.

Teks mokėti baudą

Pamanęs, kad pareigūnas atidžiai netikrins pažymėjimo, beteisis vairuotojas nusprendė jį pateikti.

Kadangi R.Maceikis kaltu prisipažino ir sutiko su prokuroro jam pasiūlyta bausme, šį procesą buvo nuspręsta baigti baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo teisėja Alma Berniūnaitė R.Maceikį pripažino kaltu dėl pagrobto dokumento panaudojimo ir skyrė jam 3 tūkstančių 400 eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.