Po sumaištį sukėlusio padegimo – kaimynų įtarimai: numano, kas galėjo prikišti nagus

Ankstų rytą Panevėžyje, Vilniaus gatvės daugiabučiame name, gyventojai pajuto degėsių smarvę – trečiame aukšte degė buto durys. Bet kas jas padegė, neaišku.

Gaisras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gaisras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 9:24 PM

„Iš miego pabudusi draugė pajuto dūmų tvaiką ir pažadino mane. Iš pradžių dar apžiūrėjome butą, manėme, kad pas mus pačius elektros laidai svyla, bet nieko neradome.

Tada pradarėme buto duris, o laiptinėje vien dūmai. Greitai vėl jas uždarėme“, – pasakojo ketvirtame aukšte gyvenantis jaunas vyras.

Laiptinėje dūmų buvo prisikaupę tiek daug, kad žmonės nesiryžo laiptais lipti žemyn ir žiūrėti, kas apačioje dega. Buvo iškviesti ugniagesiai.

Paaiškėjo, kad trečiame aukšte degė nuomojamo buto medinės durys. Čia gyvena jaunas vyras. Gaisravietę apžiūrėję ugniagesiai įtarė padegimą, buvo iškviesti policininkai.

Padegtame bute gyvenantis nuomininkas spėja, kad nagus čia galėjo prikišti vienas kaimynas, su kuriuo prieš kelias dienas buvo apsibaręs.

„Paryčiais šiek tiek garsiau paleidau muziką, tai iš karto atbėgo aiškintis, grasino sumušti ir visokiais žodžiais išvadino. Dar ir policiją iškvietė“, – nuoskaudą liejo vyras.

Panevėžiečio kaip galimas padegėjas nurodytas vyras žurnalistui teigė, kad su gaisru jis niekaip nesusijęs. Iš miego jį irgi prikėlė po butą pasklidęs tvaikas.

Jis neneigė, kad nesutaria su kaimyniniame bute gyvenančiu vyru. Esą nuomininkas dažnai triukšmauja – tiek dieną, tiek naktį garsiai klausosi muzikos.

„Savaitgalį kviečiau policiją, nes neapsikentėme didelio triukšmo. Beveik nuo vidurnakčio iki paryčių iš jo buto sklido garsi muzika“, – sakė vyras.

Jo teigimu, kaimynams irgi nepatinka nuomojamame bute gyvenantis muzikos mėgėjas. Anksčiau nekart buvo kviesta policija, rašyti pareiškimai dėl triukšmo.

Žmonės skundėsi ir buto savininkei, ji esą vis žadanti triukšmingą nuomininką iškraustyti, tačiau viskas lieka pažadais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.