Savo bites už naminę degtinę įdarbinęs raseiniškis turės patuštinti piniginę

Trisdešimt kilogramų jo bičių sunešto medaus į trisdešimt su puse litro neminės degtinės iškeitęs 64 metų raseiniškis šiuo sandoriu džiaugėsi neilgai.

Ekspertai nustatė, kad plastikiniuose induose buvo stiprus namų gamybos alkoholinis gėrimas, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija siekia 49,4 – 50,1 procento.<br>Policijos nuotr.
Ekspertai nustatė, kad plastikiniuose induose buvo stiprus namų gamybos alkoholinis gėrimas, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija siekia 49,4 – 50,1 procento.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2023, 7:54 AM, atnaujinta Nov 4, 2023, 7:55 AM

Policijos pareigūnams su įsigyta namine degtine įkliuvęs bitininkas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už naminės degtinės įgijimą ir gabenimą.

Automobilį, kuriuo važiavo šis vyras, policijos pareigūnai Raseinių rajone sustabdė rugpjūčio 3 dieną.

Išvydęs pareigūnus raseiniškis sutriko.

Į tai dėmesį atkreipę policininkai nusprendė patikrinti automobilį. Jo salone ir bagažinėje buvo rasti šeši penkių litrų talpos plastikiniai indai su naminės degtinės kvapą skleidžiančiu skysčiu.

Talpos su namine degtine buvo perduotos ekspertams, kurie nustatė, kad jose buvo stiprus namų gamybos alkoholinis gėrimas, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija siekia 49,4 – 50,1 procento.

Policijai su įkalčiais įkliuvęs raseiniškis iškart prisipažino kaltu. Jis tvirtino, kad naminę degtinę įsigijo savo reikmėms.

Vyras paaiškino, kad liepos mėnesį vaikštant po Rietavo turgų jam nepažįstamas žmogus pasiūlė įsigyti geros naminės degtinės.

Šis pasiūlymas suintrigavo. Kadangi raseiniškis laiko bites ir turėjo atliekamo medaus, jis pasiūlė mainyti naminę degtinę į medų. Degtindaris su tokiu pasiūlymu sutiko.

Vyrai sutarė susitikti rugpjūčio 3 dieną.

Į sutartą vietą atvykęs bitininkas degtindariui perdavė 40 stiklainių (apie 30 litrų) medaus, o pats gavo šešis plastikinius penkių litrų talpos indus su namine degtine.

Paragauti įsigytos naminės degtinės raseiniškis net nespėjo – važiuojant namo automobilį sustabdę pareigūnai rado šį nelegalų krovinį ir jį konfiskavo.

Kadangi dėl naminės degtinės gabenimo kaltu iškart prisipažinęs vyras tvirtino, kad ją įsigijo savo reikmėms, jis buvo patrauktas už tai, kad neturėdamas tikslo realizuoti neteisėtai gabeno dešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų.

Už tokį baudžiamąjį nusižengimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu.

Kaltės dėl jam inkriminuoto nusižengimo ir per ikiteisminį tyrimą neneigęs raseiniškis sutiko su jam prokuroro pasiūlyta bausme, todėl šį procesą buvo nuspręsta baigti baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėjas Vaidas Kazlauskas raseiniškį pripažino kaltu padarius jam inkriminuotą baudžiamąjį nusižengimą ir skyrė tūkstančio eurų baudą, kurią vyras privalo sumokėti per vienerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.