Teismas skelbs sprendimą kyšininkavimu kaltinamo V. Šiliausko byloje

Kauno apygardos teismas pirmadienį planuoja skelbti sprendimą kyšininkavimu kaltinamo, buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko byloje.

Vilius Šiliauskas<br>R.Vilkelio nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>R.Vilkelio nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilius Šiliauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gytis Pankūnas

Nov 6, 2023, 6:27 AM

Prokuratūra už kyšininkavimą teisiamam V. Šiliauskui prašo skirti 6 metų laisvės atėmimo bausmę ir 30 tūkst. eurų dydžio baudą. Taip pat teismo prašoma iš kaltinamojo 7 metams atimti teisę eiti vadovaujančias pareigas.

Kaltinamojo V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko prašo teismo jo ginamajam 31 tūkst. eurų baudą.

V. Šiliauskas pripažįsta ėmęs kyšius, gailisi tai daręs.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas kaltinamas tuo, kad būdamas valstybės tarnautoju, 2021–2022 m. laikotarpyje savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma – 260 tūkst. eurų (8 nusikalstamos veikos epizodai).

Bylos duomenimis, kyšiai esą imti už palankumą ateityje ir teisėtą V. Šiliausko veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. organizuoti savivaldybės administracijos darbą, administruoti savivaldybės asignavimus, kitus piniginius išteklius ir turtą, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

2022 m. kovą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl tuometinio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliausko galimai paimto kyšio iš vieno uždarosios bendrovės vadovo. Vėliau pranešta, kad antrasis įtariamasis – statybų bendrovės „Autokausta“ direktorius Juozas Kriaučiūnas.

STT tąkart skelbė, kad atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose, rastos grynųjų pinigų sumos: pas V. Šiliauską rastas apie ketvirtis milijono eurų, o pas J. Kriaučiūną – apie 400 tūkst. eurų. Teisėsauga teigė, kad V. Šiliauskui esą galėjo būti duotas rekordinis Lietuvoje 140 tūkst. eurų eurų dydžio kyšis.

J. Kriaučiūnas buvo įtartas papirkimu, bet galiausiai atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės. Teisėsauga nurodė, kad toks sprendimas priimtas, remiantis Baudžiamojo kodekso nuostata, kuria numatoma, kad asmuo, pranešę apie kyšio davimą, gali būti atleistas nuo atsakomybės, jei tai padarė iki įtarimų pareiškimo, taip pat tais atvejais, jei kyšį pažadėjo duoti ar davė su teisėsaugos institucijų žinia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.