Iš „Telia“ gauta sąskaitos suma šokiravo – kažkas į užsienį pasiuntė 28 tūkstančius SMS žinučių

Vienos Šiaulių saugos įmonės vadovai buvo šokiruoti, kai iš už suteiktas ryšio paslaugas iš AB „Telia Lietuva“ gavo net keliolikos tūkstančių eurų sąskaitą.

  Neteisėtai prisijungus prie vienos Šiaulių saugos įmonės ryšių įrenginio rugpjūčio mėnesį į Daniją ir Norvegiją buvo pasiųsta net 28 tūkstančius SMS žinučių.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
  Neteisėtai prisijungus prie vienos Šiaulių saugos įmonės ryšių įrenginio rugpjūčio mėnesį į Daniją ir Norvegiją buvo pasiųsta net 28 tūkstančius SMS žinučių.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-08 08:15

Iš pradžių, pamanę, kad įvyko klaida, šiauliečiai susisiekė su „Telia“ atstovais.

Po kurio laiko buvo gautas atsakymas, kad jokios klaidos čia nėra, o 15 tūkstančių eurų sąskaita yra išrašyta už rugpjūčio mėnesį į užsienį siųstas SMS žinutes.

Suteiktų ryšio paslaugų išklotinėje buvo nurodyta, kad minėta saugos bendrovė rugpjūčio mėnesį į Daniją ir Norvegiją pasiuntė net 28 tūkstančius SMS žinučių.

Kadangi saugos tarnybos darbuotojai tiek SMS žinučių į užsienį tikrai nesiuntė, buvo kreiptasi į policiją.

Tyrimą pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad prie saugos firmos ryšio įrenginio kažkas prisijungė ne šioje, o jos saugomoje įmonėje.

Toks neteisėtas prisijungimas buvo pastebėtas tik gavus „Telia“ suteiktų ryšio paslaugų sąskaitą.

Kaip ir kokiu tikslu buvo prisijungta prie saugos firmos ryšio įrenginio, turės išsiaiškinti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naudojimosi ryšio paslaugomis pradėję Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Už neteisėtą prisijungimą prie ryšių tinklo ir didelės turtinės žalos padarymą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Kokio turinio ir pobūdžio SMS žinutes siuntė prie svetimo ryšių įrenginio prisijungę nusikaltėliai, tyrimą atliekantys pareigūnai neatskleidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.