Savo automobilį padegęs ir buvusią sutuoktinę sužalojęs vyras aiškinsis teisme

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai sužalojus buvusią sutuoktinę kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu pareikšti 34 metų sostinės gyventojui S.J.

Sudegęs automobilis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Sudegęs automobilis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Nov 9, 2023, 4:01 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š.m. rugsėjo mėnesio pradžioje S.J. savo automobiliu atvyko į Šalčininkų rajoną, kur gyveno jo buvusi žmona. Gyvenamojo namo kieme tarp buvusių sutuoktinių kilus konfliktui, vyras iš automobilio paėmė 5 litrų talpos bakelį su benzinu ir, kieme stovint ir kitiems asmenims, S.J. benzinu apipylė savo automobilį ir jį padegė.

Plykstelėjus atvirai liepsnai, nukentėjo šalia automobilio stovėjusi buvusi S.J. sutuoktinė – moteris patyrė veido, kaklo bei rankų nudegimus. Nuo liepsnų nukentėjo ir pats kaltinamasis, kuris iš įvykio vietos skubiai pasišalino, tačiau netrukus buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų. Po įvykio automobilį padegusiam vyrui buvo nustatytas 1,05 promilės girtumas.

Anksčiau teisto kaltinamojo atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas nesunkiai sužalojo ar susargdino žmogų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.