Į senolę su pinigais nusitaikęs recidyvistas su bendrininku grobiu džiaugėsi neilgai

Iš pažįstamo šiauliečio informaciją apie pas močiutę saugiai padėtus pinigus už parduotą butą išgirdęs banditas kaipmat sumojo, kad tai – galimybė praturtėti. Tačiau senolę kaime aplankę plėšikai aptiko gerokai mažesnį grobį, nei tikėjosi.

Į senolę su pinigais nusitaikęs recidyvistas su bendrininku grobiu džiaugėsi neilgai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Į senolę su pinigais nusitaikęs recidyvistas su bendrininku grobiu džiaugėsi neilgai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-16 17:50

Istorija prasidėjo pernai vasarą, kai Šiaulių rajone gyvenantis 27 metų Donatas Černauskas išgirdo pažįstamo vaikino pasakojimą apie parduotą butą. Šiaulietis pasigyrė, kad 10 tūkstančių eurų pasidėjo saugiai – pas Kelmės rajone gyvenančią močiutę.

Dėl ankstesnių teistumų recidyvistu pripažintas D.Černauskas į talką pasikvietė Kelmės rajono gyventoją 32 metų Aivarą Stočkūną. Už pagalbą šiam praeityje 8 kartus teistam ir recidyvistu pripažintam veikėjui buvo pažadėtas 200 eurų atlygis.

Pernai liepos 11-osios rytą abu banditai automobiliu „Renault Laguna“ iš Šiaulių išvažiavo į Kelmės rajoną. D.Černausko vairuojama mašina buvo palikta miške, atokiau nuo senolės sodybos. Ją plėšikai pasiekė pėsčiomis, bet į vidų nesiveržė – dar apie valandą stebėjo, kas dedasi aplinkui.

Įsitikinę, kad namo laukujės durys dieną nerakinamos, banditai įsiveržė į vidų. A.Stočkūnas griebė nuo stalo peilį ir ėmė grasinti šeimininkei, kad atiduotų pinigus. Išsigandusi senolė padavė 200 eurų, bet įsibrovėliams to buvo maža. A.Stočkūnas liko kartu su šeimininke, o D.Černauskas nuskubėjo į kitą kambarį.

Netrukus jis grįžo su grobiu – svetainėje aptiko paslėptus 1500 eurų. Be to, banditai pagriebė ir spintelėje surastus 25 eurus.

Iš sodybos sprukę banditai nebuvo patenkinti, nes tikėjosi gerokai didesnio grobio.

Pakeliui į Šiaulius papietauti sustoję plėšikai pasidalijo grobį. Bet ilgai džiaugtis jiems neteko, nes juos susekė ikiteisminį tyrimą atlikę kriminalistai.

Abu sučiuptieji kaltę neigė, bet A.Stočkūnas galiausiai palūžo ir viską papasakojo. Jis sakė sutikęs prisidėti prie plėšimo, nes grobis buvo garantuotas, o jam labai trūko pinigų. Be to, nusikaltimo sumanytojas užtikrino, kad viskas bus labai saugu.

O D.Černauskas savo kaltę neigė, teisme apskritai nusprendė neduoti parodymų.

Bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Martynas Galvičius pažymėjo, kad visiškas kaltės pripažinimas ir pagalba atskleidžiant nusikaltimą A.Stočkūnui pasitarnavo kaip lengvinančios aplinkybės, o kaltę sunkino tai, kad nusikaltimas padarytas bendrininkų grupėje, be to, vyriškis buvo recidyvistas.

A.Stočkūnui buvo skirta 1,5 metų laisvės atėmimo bausmė, o kaltę neigusiam D.Černauskui – 3 metai įkalinimo įstaigoje. Be to, plėšikų pora privalės solidariai atlyginti 1725 eurų žalą.

Kaltinamojo D.Černausko atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Jo atsakomybę sunkino tai, kad nusikalstamą veiką padarė bendrininkų grupėje ir būdamas recidyvistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.