Dž. Butkutės vyras E. Strasevičius išgirdo prokuroro siūlomą bausmę

Penktadienį Kauno apygardos teisme dainininkės Džordanos Butkutės vyras ir prodiuseris Elegijus Strasevičius išgirdo prokuroro siūlomą bausmę.

Eligijus ir Džordana Butkutė foto Rytis Šeškaitis<br>kiti
Eligijus ir Džordana Butkutė foto Rytis Šeškaitis<br>kiti
Dėl labai didelio kiekio kvai<br>G. Bitvinsko nuotr.
Dėl labai didelio kiekio kvai<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 6:49 PM, atnaujinta Nov 17, 2023, 6:56 PM

Lrytas.lt primena, kad E.Strasevičius teisme atsidūrė dėl neteisėto psichotropinių vaistų įsigijimo per pandemiją, klastojant receptus.

E.Strasevičius yra vienas iš teisiamųjų.

Dainininkės sutuoktiniui grėsė kalėjimas iki 15-os metų, tačiau, kaip skelbia kaunodiena.lt, prokuroras, atsižvelgęs į visą krūvą jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių, pasiūlė taikyti išimtį ir skirti tik laisvės apribojimą, įkalinant naktimis namuose.

Ankstesniame teismo posėdyje rugsėjį parodymus davė visi teisiamieji – A. Stučinskas ir, kaip teigiama kaltinamajame akte, neteisėtai jo išrašytais receptais pasinaudoję trys kauniečiai: E. Strasevičius, 63 metų Virgilijus Šliažas ir pastarojo 52 metų sutuoktinė Dalia Šliažienė. Pasak Kauno prokuroro Ričardo Gailevičiaus, jie savo kaltę pripažino ir tvirtino, jog nuoširdžiai gailisi. Ketvertui yra pareikšti kaltinimai byloje dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, lenkimo jas vartoti, dokumentų suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu, kitų inkriminuojamų nusikaltimų.

Prokuratūros duomenimis, gydytojas A. Stučinskas išrašydavo psichotropinių vaistų receptus, suklastodamas dokumentus ir perduodamas juos kitiems kaltinamiesiems ne gydymo tikslais. Kaip teigiama kaltinamajame akte, medikas tokiu būdu psichotropinius vaistus padėjo įsigyti ir E. Strasevičiui. Portalo lrytas.lt, dainininkės vyras medikamentus neteisėtai įsigijo vaistinėse daugiau nei 20 kartų, neturėdamas tikslo jų platinti. 

Kaip skelbia kaunodiena.lt, griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą penkeriems metams prokuroras pasiūlė A. Stučinskui, kuriam šioje byloje inkriminuojamos 42 nusikalstamos veikos. E. Strasevičiui, atsižvelgus į tai, kad jis šiuo metu – oficialiai neteistas, pripažįsta savo kaltę, įsigijo minėtas tabletes savo reikmėms, o ne platinimui, ir iš legaliai jomis prekiaujančių vaistinių, o ne iš nusikalstamo pasaulio, tiesa, klastodamas receptus, bei įvertinus, kad jo asmenybė nėra tiek pavojinga, kad reikėtų skirti įkalinimą, prokuroras pasiūlė taikyti įstatymuose numatytą išlygą ir skirti švelnesnę bausmę už gresiančią – laisvės apribojimą dvejiems metams, įpareigojant šį laikotarpį nuo 24 iki 6 val. būti namuose.

Tiesa, paprastai teismai, skirdami tokias laisvės apribojimo sąlygas, savo nuosprendžiuose teigia, kad jų būtina laikytis, jeigu tai nesusiję su darbu.

O prokuroras siūlo įpareigoti E. Strasevičių ir šį tęsti. Sutuoktinius D. ir V. Šliažus pasiūlyta, kaip ir Dž. Butkutę, atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal sūnaus bei draugės teisininkės laidavimą vieneriems metams ir be užstato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.