Pajūrio policijai įkliuvo keksų ir sausainių pardavėjas: kepiniuose – psichotropinės medžiagos

Lietuvos pajūryje plinta neįprasti kulinarijos gaminiai. Tai atskleidė Klaipėdos apskrities policija, kai sučiupo jauną vyrą, nešiną kepiniais, įdarytais stipriai veikiančiomis psichotropinėmis medžiagomis.

 Pajūrio policijai įkliuvo keksų ir sausainių pardavėjas: kepiniuose – psichotropinės medžiagos.<br> Policijos nuotr.
 Pajūrio policijai įkliuvo keksų ir sausainių pardavėjas: kepiniuose – psichotropinės medžiagos.<br> Policijos nuotr.
Kepiniuose rastas didelis kiekis tetrahidrokanabinolio – 0,834 gramo.<br>Policijos nuotr.
Kepiniuose rastas didelis kiekis tetrahidrokanabinolio – 0,834 gramo.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 10:35 PM

Policijos pareigūnai, gavę informacijos, kad vienas niekur nedirbantis palangiškis galimai laiko ir platina uždraustas psichotropines medžiagas, pradėjo jį akylai stebėti.

Anksčiau neteistas 21 metų jaunuolis buvo sulaikytas Gargžduose (Klaipėdos r.) su įkalčiais – nekaltai atrodančiais sausainiais ir keksiukais, kurie, pasirodo, buvo įdaryti kvaišalais.

Keksai pavojingi gyvybei

Tikrinant palangiškio kuprinėje rastus kulinarijos gaminius nustatyta ir jų cheminė sudėtis. Paaiškėjo, kad jie iškepti su psichotropinės medžiagos tetrahidrokanabinolio pagardais.

Net ir nedidelė šių stiprių kvaišalų dozė pavojinga juos vartojančių asmenų sveikatai ir gyvybei. Vaikino neštuose kepiniuose atrastas labai didelis kiekis tetrahidrokanabinolio – 0,834 gramo.

To užteko, kad jam būtų pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinės medžiagos. Sulaikytajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

Palangiškis tyrėjams aiškino sausainių ir keksiukų su tetrahidrokanabinoliu niekam nesiūlęs, jų nepardavinėjęs. Ikiteisminio tyrimo medžiaga jau perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Manoma, kad kaltinamasis pats, be jokių bendrininkų galėjo kurti pavojingais kvaišalais įdarytų kepinių receptūras.

Ar taip buvo iš tikrųjų, dar patikrins baudžiamąją bylą atvertę teisėjai.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų.

Sulaikė autobusų stotyje

Palangiškis, regis, bandė pranokti vieną Klaipėdos rajono gyventoją, pernai vasarą sučiuptą su narkotikais, užmaskuotais sausainiais, meduoliais, kitokiais saldžiais gardumynais.

Vyras įkliuvo policijai Šilutėje, Tilžės gatvėje prie autobusų stoties, kai pasiėmė iš Olandijos mikroautobusu atgabentą siuntinį. Saldumynų pakuotėse aptikta 70 gramų kokaino.

Per kratas sulaikytojo namuose atrasta 18 gramų kanapių, kokaino, elektroninės svarstyklės su įvairių kvaišalų pėdsakais, 5 tūkst. eurų.

Nustatyti ir sulaikyti dar du bendrininkai, taip pat klaipėdiečiai, prisidėję prie nusikalstamos veiklos.

Kokainas – pašto siuntose

Policijos žiniomis, neteisėtą veiklą organizavo anksčiau už sukčiavimą, vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, narkotikų laikymą teistas 27 metų vyras, prisistatantis individualią veiklą vykdančiu asmeniu.

Kitas klaipėdietis – niekur nedirbantis, už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, fizinio skausmo sukėlimą, automobilio vairavimą išgėrus anksčiau teistas 28 metų vyras.

Trečias 47 metų bendrininkas buvo suimtas Olandijoje ir pargabentas į Lietuvą pagal Europos arešto orderį.

Kriminalistai įtarė, kad į narkotikų kontrabandą per ES šalis, dangstomą maisto produktų, kitokių legalių plataus vartojimo prekių siuntomis, buvo įsitraukę ir daugiau asmenų.

Trijulei pareikšti įtarimai dėl neteisėto didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimo ir laikymo turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, dėl kokaino kontrabandos per Lietuvą.

Anksčiau tiekėjai narkotikus iš užsienio į Lietuvą veždavo savais arba išnuomotais automobiliais: kvaišalus sprausdavo į slėptuves ratuose, bagažinėse, salonuose. Autotransporto įmonių vilkikais gabenami kvaišalai buvo pridengiami įvairiomis prekėmis.

Dabar ryškėja naujos tendencijos – narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatoriai naudojasi keleiviais, įvairias prekes gabenančiu transportu, pašto paslaugomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.