Rusijos agresijos šlovintojas išgirdo antrą nuosprendį: žudyti motinas ir vaikus Ukrainoje „žiauriai normalu“ Nuteistas ir už Lietuvos himno išniekinimą

Itin aršiai Rusijos agresiją prieš Ukrainą palaikęs 39 metų Evaldas Dževečka išgirdo antrą nuosprendį – nepasimokęs po pirmo verdikto jis ir toliau drabstėsi šokiruojančiomis tiradomis.

 Rusiją šlovinęs, ukraniečius niekinęs E. Dževečka užsidirbo jau antrą teistumą. <br> Lrytas.lt koliažas
 Rusiją šlovinęs, ukraniečius niekinęs E. Dževečka užsidirbo jau antrą teistumą. <br> Lrytas.lt koliažas
 Rusiją šlovinęs, ukraniečius niekinęs E. Dževečka užsidirbo jau antrą teistumą. 
 Rusiją šlovinęs, ukraniečius niekinęs E. Dževečka užsidirbo jau antrą teistumą. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 7:23 PM

Nepaisant neišnykusio teistumo ir besikartojančių nusikaltimų, paskutinėje byloje už žmonių grupių niekinimą dėl tautybės ir valstybės simbolių išniekinima E. Dževečkai pavyko išvengti belangės.

Vilkaviškio teismo rūmai jam skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę bei įpareigojo į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti 750 eurų dydžio įmoką.

Aštuonis kartus anksčiau teistas, pradinį išsilavinimą turintis E. Dževečka už smurto ir neapykantos kurstymą per viešas tiesiogines transliacijas feisbuke pirmąsyk buvo nuteistas 2022 metų gegužę – Rusijai įsiveržus į Ukrainą, kėdainietis ragino šios šalies diktatorių Vladimirą Putiną mesti atominę bombą ant Lietuvos ir visos Europos.

Tąsyk Kauno apylinkės teismas jam skyrė 2 mėnesių arešto bausmę.

Grįžęs į laisvę E. Dževečka išliko toks pat aršus, kaip anksčiau – iš jo lūpų pernai liepą ir rugpjūtį liejosi „perlai“, kad žudyti vaikus ir motinas Ukrainoje yra „žiauriai normalu“, sklido kitos pasibaisėtinos frazės. 

„Anksčiau ar vėliau Rusija užvaldys tą sup...tą „Lietuvą. Šlovė Rusijai“, – purvus, stebint nemažam transliacijas žiūrėjusių žmonių skaičiui, liejo E. Dževečka.

Dar viename vaizdo įraše šis lietuvius vadino „urodais“ („išsigimėliais“), „sup…tais litovcais“.

Prie antros bylos medžiagos rudenį buvo prijungti nauji epizodai, tarp kurių yra ir Lietuvos himno išniekinimas, tyčiojimasis iš pačios valstybės.

Feisbuke, viešoje grupėje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame E.Dževečka iš pradžių tyčiojasi iš ukrainiečių kalbos, o po to išrėžia: „Lietuva, gaidyne mūsų (…) Vardan tos, sup…tos Lietuvos“.

Per kitas tiesiogines transliacijas socialiniame tinkle E.Dževečka tėškia: „K…va, man žiauriai patinka Rusija, karas – z…bys, visus reikia žudyti. Eičiau ir pats į karą“.

Antra byla už jam buvo iškelta dar neišnykus teistumui po pirmosios.

Kaltę E. Dževečka pripažino visiškai – teisme pareiškė, jog gailisi dėl savo poelgio, tikino atsiprašęs jo transliacijas žiūrėjusių žmonių. Vyriškis tvirtino, jog įtakos tokiems jo pasisakymams turėjo alkoholis.

E. Dževečka anksčiau gyveno Kėdainių rajone, tačiau pastaruoju metu tiesiogines transliacijas rengdavo iš Vilkaviškio.

Paskutinėje byloje jam grėsė laisvės atėmimas iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.