Šiaulių bendrovės direktorė girta vairavo automobilį – ją sučiupo namo po treniruotės važiavęs policininkas

Lapkričio 28-osios vakare po treniruotės namo važiavęs Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas Šarūnas Kulevičius nuo tragiškų pasekmių išgelbėjo neblaivią šiaulietę, jos vairuojamą automobilį ir kitus šios vairuotojos kelyje pasitaikiusius eismo dalyvius.

 Alkotesteris, girtą vairuotoją sučiupęs pareigūnas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Alkotesteris, girtą vairuotoją sučiupęs pareigūnas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Dec 1, 2023, 2:44 PM

Tik šiais metais į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato gretas įsiliejęs jaunas pareigūnas, tebetęsiantis savo sportinę karjerą krepšinio komandoje „Delikatesas“, su draugu po treniruotės Joniškyje automobiliu važiavo namo į Šiaulius, kai pastebėjo priekyje iš tamsos išnirusį automobilį „Hyundai Tucson“, kurio važiavimas pareigūną išgąsdino. Automobilis vinguriavo po visą važiuojamąją dalį, nuo vieno kelkraščio – prie kito, net užvažiuodamas ant jo arba įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą.

Taip elgtis gali tik nuo ko nors apsvaigęs žmogus. Tamsoje buvo sunku įžiūrėti prie vairo sėdintį žmogų, tačiau jo galva buvo atsirėmusi į vairuotojo durelių langą ir atrodė, kad žmogus snūduriuoja.

Kadangi Šarūnas buvo nedarbo metu ir nevilkėjo uniformos, informaciją apie įtartiną vairuotoją operatyviai perdavė Šiaulių apskrities policijos budėtojams ir palaikė su jais ryšį, nurodydamas, kuria kryptimi važiuoja aplinkiniams pavojų keliantis automobilis, kol sulaukė tą vakarą Šiaulių rajone dirbusių kolegų.

Iš sustabdyto automobilio išsiropštė moteris. Ji buvo gerokai apsvaigusi. Vairuotojai nustatytas 2,46 prom. girtumas. Nepaisant tokio girtumo, moteris vis tik susizgribo, kad jos pasivažinėjimas geruoju nesibaigs ir ėmėsi mėtyti pėdas. Pareigūnams ji savo vairuotojo pažymėjimo nesugebėjo pateikti, nes jo nerado ar... tiesiog nenorėjo rasti.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir tikslinant duomenis, paaiškėjo, kad moteris buvo prisistačiusi ne savo, o savo sesers vardu bei pavarde, ir ji yra vienos bendrovės direktorė, leidusi sau sėsti prie bendrovei priklausančio automobilio vairo.

„Laimei, viskas baigėsi gerai, nelaimės išvengta,“– negailėdamas girtos vairuotojos sulaikymui paaukoto savo laisvalaikio, emocijomis po sulaikymo dalijosi tyrėjas Šarūnas Kulevičius. Ir apgailestavo, kad neblaivus vairuotojas kelyje – vis dar beveik kiekvieną dieną pasitaikantis reiškinys.

Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamos teritorijos keliuose šiemet per 11 mėnesių jų sulaikyta 874, Telšių apskrities policijos aptarnaujamos teritorijos keliuose – 416. Tarp jų moterų nėra daug, tačiau pasitaiko. Taip neatsakingai kelyje besielgiančią moterį Šarūnas per keletą tarnybos mėnesių sutinka antrąkart.

Šiaulietei dėl vairavimo išgėrus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.