Savo kūdikį į grindis tėškęs ir pro langą išmetęs klaipėdietis teisme graudinosi

Savo penkių mėnesių kūdikį per langą išmetusiam ir jį pražudžiusiam klaipėdiečiui E.A. teismas paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – trijų mėnesių suėmimą.

Į teismą atvežtas kūdikio žudikas nebuvo linkęs rodyti savo veido.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Į teismą atvežtas kūdikio žudikas nebuvo linkęs rodyti savo veido.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 1:00 PM

Konvojaus atvežtas į Klaipėdos apylinkės teismą 25 metų vyras slėpėsi ant galvos užsitempęs oranžinę striukę.

Prieš pusantros savaitės E.A. teisme nepasirodė, nes dėl psichinės būklės buvo laikomas gydymo įstaigoje. Jam buvo skirtas dviejų savaičių suėmimas. Šį kartą į teismą jis atgabentas iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės. Teigiama, kad jo būklė pagerėjo.

Pasak E.A. gynėjo Vilmanto Ančiukaičio, E.A. kaltės neneigia, pasakodamas apie įvykį graudinasi, ašaroja. Jis dar yra prasitaręs, kad prieš išmesdamas kūdikį per langą jį trenkė į grindis.

E.A. pripažino anksčiau vartojęs narkotikus, tačiau dar neaišku, ar nusikaltimo metu jis buvo apsvaigęs nuo kvaišalų. Po įvykio alkoholio jo kraujyje neaptikta.

Prokuroro prašymą patenkinusi ir griežčiausią kardomąją priemonę skyrusi teisėja Violeta Balčiūnienė aiškino, kad E.A. neturi gyvenamosios vietos ir gali slapstytis, mat už nusikaltimą, kuriuo jis įtariamas – bejėgiškos būklės mažamečio nužudymas, gresia griežta bausmė – laisvės atėmimas iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.

Be to, šis jaunas vyras jau buvo teistas už nužudymą.

2012 metų gruodžio 23-iąją, Kalėdų išvakarėse, tuomet dar tik keturiolikmetis klaipėdietis su bendraamžiu vieno daugiabučio Smiltelės gatvėje laiptinėje mirtinai sudaužė ir suspardė 43 metų benamį dėl dviejų cigarečių. Už tai jam teismas skyrė aštuonerius su puse metų laisvės atėmimo.

Abu žudikai buvo išsiųsti į nepilnamečių pataisos namus.

Neseniai E.A. išklausė nuosprendį dėl sukčiavimo – jam buvo skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė. Nuosprendis dar nespėjo įsiteisėti, o E.A. padarė dar vieną žiaurų nusikaltimą. Įtariamajam nužudymu paskirta psichologinė-psichiatrinė ekspertizė.

Tragedija Klaipėdoje nutiko lapkričio 18 dieną Laukininkų gatvėje. Praeiviai pastebėjo šalia daugiabučio namo ant žemės gulintį kūdikį, iškvietė medikus ir policiją.

Penkių mėnesių vaikas buvo skubiai išgabentas į Vaikų ligoninę, o iš čia pablogėjus būklei – į Kauno klinikas, bet po kelių dienų jis mirė. Klaipėdos vaikų ligoninės medikai teigė, kad buvo aptikta daugybinių galvos, kūno ir vidaus organų sužalojimų.

Šeimoje auga dar vienas 8 metų vaikas. Po įvykio jis yra saugioje aplinkoje su artimais žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.